Veilige feestdagen!

dat is de beste start van 2020

We zijn alweer in de laatste dagen van dit jaar. Veel zijn nu nog heel druk de laatste zaken te regelen voor het werk. En dan komt tussendoor ook nog een kerstboom in huis, worden kaarsjes gebrand, koken en eten we veel en uiteindelijk tellen we af naar die laatste uren van dit jaar. Een drukke, gezellige tijd waar een ongeluk in een klein hoekje zit. Wij wensen je daarom veilige feestdagen, dat is immers de beste start van 2020!

De 5 belangrijkste tips samengevat

Door het jaar heen hebben we verschillende blogs gepost met tips hoe je het op het werk en thuis veilig houdt. Of wat je moet doen als het toch mis gaat. Maar met de drukte van december heb je natuurlijk geen tijd om al die blogs terug te lezen. Dus herhalen wij de belangrijkste 5 tips hier voor je. Dat scheelt jou weer tijd 😉.

Zo voorkom je een kerstboombrand

Die kerstboom is supergezellig, maar toch ook riskant. Zelfs als je geen echte kaarsjes erin brandt, kan die alsnog zomaar vlam vatten. Voorkom een kerstboombrand door de boom niet te laten uitdrogen, er geen kaarsjes vlakbij te plaatsen en door veilige kerstverlichting te gebruiken. Het liefst led-lampjes want die worden niet zo heet.

Kijk uit voor brandgevaar door opladers

Heb jij in de kerstvakantie ook een huis vol bankhangende pubers die talloze Netflix-films en -series er doorheen jagen? Dan maken de smartphones en tablets overuren. Op zich niks mis mee, als je maar uitkijkt met het opladen. Gebruik dus alleen de originele opladers en batterijen, haal de stekkers uit de stopcontacten als de apparaten opgeladen zijn en blijf altijd in de buurt zolang zo’n apparaat op de lader ligt.

fortmarkenbinnnen-kijk uit voor brandgevaar door opladers

Tips bij gladheid onderweg

Wordt het glad met de feestdagen? Kijk dan uit als je op pad gaat voor een gezellig familiebezoek of een leuk dagje uit. De belangrijkste tips uit een eerder blog waren: houd afstand, rijd op winterbanden, trek op in z’n twee en neem een deken en drinken mee in de auto. En om veilig het huis uit te komen is het slim om een zakje strooizout klaar te hebben staan.

fortmarkenbinnen - tips bij gladheid onderweg

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Deze dagen zitten we graag lekker binnen. Kachel aan, film kijken en relaxen. Maar het is pas echt relaxt als je weet dat je geen risico loopt op een koolmonoxidevergiftiging. Plaats daarom een koolmonoxidemelder in huis. Er is altijd wel een bouwmarkt open tijdens de feestdagen. En waar je de melder moet ophangen, lees je in dit blog.

Veilig wonen en werken met een koolmonoxidemelder

Dit doe je bij een ongeluk door vuurwerk

Het vuurwerk bij Oud & Nieuw betekent helaas ook altijd nog ongevallen. Gebeurt dat in jouw nabijheid? Zorg dan dat je weet wat je wel en juist niet moet doen. Vrijwel altijd kun je het beste 112 bellen. Maar wat je moet doen bij een amputatie of brandwonden door vuurwerk, of bij vuurwerk dat in het gezicht ontploft? Lees daarvoor dit blog, daar staat het precies in.

fortmarkenbinnen - vuurwerk in het gezicht

Een goed voornemen voor 2020: volg een veiligheidstraining!

We wensen jou hele fijne, veilige feestdagen toe! En volgend jaar staan we natuurlijk weer voor je klaar met veiligheidstrainingen zoals de BHV-cursussen, EHBO-trainingen en nog veel meer. We hopen je dan te zien zodat ook jij daarna anderen kunt helpen, reanimeren of in veiligheid brengen. Misschien een goed voornemen voor 2020?!