Van coronaprotocol naar RI&E

Zo pas je de RI&E aan op COVID-19

Veel bedrijven hebben een coronaprotocol. Maar zoals we eerder al meldden; dat is geen vervanging of aanvulling op de bestaande RI&E. Nog steeds ben je als bedrijf verplicht een actuele RI&E te hebben waarin de risico’s op of rond het werk worden behandeld. Corona is onmiskenbaar zo’n risico, maar de regels en richtlijnen die zijn opgesteld in een coronaprotocol voldoen niet voor de RI&E volgens de Arboregelgeving. Oftewel; de RI&E moet aangepast worden op COVID-19. Wij vertellen je hier waar je op moet letten bij die aanpassing.

Vertel ons meer over de corona-update van de RI&E

Klik hier

Vast team voor aanpassingen RI&E

COVID-19 is een nieuw virus, en dus is de kennis van vandaag morgen alweer oud. Dat kan betekenen dat de RI&E vaker moet worden aangepast. Zorg dus dat je in het bedrijf een team aanwijst dat zich specifiek hiermee bezighoudt; met de ontwikkelingen rondom het virus en de aanpassingen daarvan in de RI&E.

BHV-organisatie; updaten naar corona-situatie

Een belangrijk onderdeel in de RI&E is de BHV; wie is er opgeleid, hoe is de BHV-organisatie geregeld en zijn er altijd voldoende BHV’ers? Dat laatste zal nu heel anders zijn doordat meer mensen thuiswerken. Het kan dus zijn dat in het bedrijf soms onvoldoende BHV’ers aanwezig zijn. Ook is het waarschijnlijk dat de vereiste BHV-bezetting kleiner is omdat er minder mensen zijn. Maar om die bezetting rond te krijgen terwijl sommige BHV’ers zelf ook thuiswerken, kan best lastig zijn. Denk dus na hoe je dit organiseert en laat bijvoorbeeld extra BHV’ers opleiden. De aanpassingen in de BHV-organisatie moeten in de RI&E-update staan.

Vast team voor aanpassingen RI&E

Aandachtspunten voor de RI&E

fort-markenbinnen-hulp-nodig-bij-rie

Meer weten of hulp nodig bij de RI&E?

Het aanpassen van de RI&E is een intensieve klus, en een die wellicht nog een paar keer opnieuw gedaan moet worden. Wil je daar hulp bij, of advies hoe je dit de eerste keer het beste kunt doen zodat je een goede basis hebt voor volgende updates? Vraag het ons. Bij het RBOC Fort Markenbinnen zijn we ervaren met het maken en controleren van RI&E’s, ook nu corona daarop van invloed is. Die kennis en onze ervaring delen we graag met jullie!

Vertel ons meer over de corona-update van de RI&E

Klik hier