Wat is jullie trainingsplan voor 2020?

Laat je adviseren zodat je veilig kunt werken in jullie bedrijf

Is jullie bedrijf nog exact hetzelfde als een jaar geleden? Vast niet. En dus zijn er vast ook andere eisen aan de veiligheid dan vorig jaar. Bedenk dan ook goed welke veiligheidstrainingen nu nodig zijn. Of welke collega’s er dit jaar getraind moeten worden. Want bij een bedrijf dat in beweging is, verandert ook het veiligheidsplan. Wil je weten wat past bij jullie huidige situatie? Laat je dan adviseren voor het trainingsplan van 2020. Dan weet je zeker dat het ook dit jaar weer veilig werken is in jullie organisatie!

Ja ik wil advies voor een goed trainingsplan in 2020!

Meer mensen in dienst?

Misschien werken er nu meer mensen in het bedrijf, of is het gebouw uitgebreid. Maar ook als er intern wat gewijzigd is, zoals een magazijn dat nu als vergaderruimte wordt gebruikt of juist andersom, dan gelden er andere eisen om te zorgen dat het bedrijf net zo veilig is als een jaar terug. Of nog veiliger.

fortmarkenbinnnen meer mensen in dienst

Andere situatie = andere risico’s

Vrijwel elk bedrijf zou een RI&E moeten hebben, een risico-inventarisatie en -evaluatie. Daarin staan de risico’s die er in jullie bedrijf zijn en wat daaraan gedaan moet worden. Maar als de situatie verandert, veranderen ook de risico’s. Zijn er bijvoorbeeld nu meer mensen in dienst, dan zullen er ook meer BHV’ers nodig zijn. Wordt er nu ook in ploegendiensten gewerkt, of zijn er nachtdiensten, dan heb je ook in de avonduren en nachten BHV’ers nodig.

Gecertificeerde trainers

In ons trainingscentrum leiden we wekelijks mensen op. Voor de BHV, EHBO, om te reanimeren en nog veel meer. Door gecertificeerde trainers die precies weten wat je moet kunnen en met behulp van innovatieve tools zoals de F.I.I.T. zodat het scenario dat je traint, levensecht lijkt.

Trainingen op maat, per branche verschillend

Wat je traint, dat kan natuurlijk verschillen. Iemand die in een petrochemisch bedrijf werkt, zal andere vaardigheden moeten beheersen dan iemand die op een school werkt of op een kinderdagverblijf. In die RI&E staat in welke vaardigheden jullie getraind moeten worden en welke risico’s aandacht behoeven. Maar onze adviseurs zijn ook bekend met de diverse branches en maken steeds weer trainingen op maat. Zodat je scenario’s oefent die goed aansluiten bij jullie dagelijkse praktijk.

Trainen op locatie

Bij het RBOC Fort Markenbinnen kennen wij de bedrijven die hier komen trainen. Of waar wij naartoe gaan om ze een training op locatie te geven. Zo kunnen we steeds weer een training ontwikkelen die aansluit bij de specifieke behoefte, maar die ook anders is dan de vorige keer. Steeds maar exact hetzelfde trainen is immers ronduit saai en zinloos. Daarom passen wij andere scenario’s toe. Daarmee blijft elke cursist scherp en wordt het geleerde weer ververst en aangevuld met nieuwe kennis en nieuwe capaciteiten. En dat is wel zo veilig voor iedereen in het bedrijf!

fortmarkenbinnen brand trainen op locatie

Persoonlijk advies voor de trainingen van jullie organisatie

Wil je weten wat een goed trainingsplan voor jullie organisatie zou zijn? Laat je dan persoonlijk adviseren door een van onze adviseurs. Er is er altijd een die ook bekend is met jouw branche waardoor je zeker weet dat je een maatwerkadvies krijgt dat helemaal aansluit bij de behoefte en risico’s van jullie bedrijf. Neem je contact met ons op?