VCA Basis Training

Bent u werkzaam binnen de chemische sector, elektrotechniek of in de bouw? Dan is de kans groot dat opdrachtgevers eisen dat u in het bezit bent van een VCA basis certificaat. Dit veiligheidscertificaat toont aan dat u de VCA basis cursus met succes heeft afgerond. Zonder dit diploma is het in een flink aantal branches bijna onmogelijk om aan het werk te komen. Een belangrijke investering in uw carrière dus. Een VCA certificaat is tien jaar geldig, dus met een Basis VCA Cursus van één dag zit u de komende jaren goed.

VCA basis training

Aantal cursisten: max 12
Duur: 1 dag
Methode: Theorie
Theorie: Klassikaal 
Diploma / Certificaat: VCA (10 jaar geldig)

BEL: 075-641 1628

Een basis VCA cursus voor uw bedrijf?

Direct Cursus Aanvragen

Waar staat VCA voor?

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dit veiligheidscertificaat is bedoeld om werknemers in risicovolle omgevingen veiliger hun werk te laten uitvoeren. Een VCA certificaat is niet wettelijk verplicht, maar wordt in de meeste gevallen wel geëist door opdrachtgevers. Dit gebeurt in verschillende sectoren, waaronder de bouw, civiele techniek, transport, isolatie, (petro)chemie en industriële reiniging. Ook in andere sectoren wordt er steeds vaker om een VCA diploma gevraagd. Behoort u ook tot een van deze beroepsgroepen? Dan is het goed om te weten dat u bij Fort Markenbinnen een Basis VCA Cursus van één dag kunt volgen. Bent u een leidinggevende of ZZP’er? Dan is de VCA VOL training meer geschikt voor u. Deze volgt u ook op locatie in ons Fort.

Wat leert u bij een VCA basis cursus?

Tijdens een VCA basis cursus worden alle belangrijke onderwerpen rondom veiligheid op uw werkplek besproken. Dit wordt bij Fort Markenbinnen gedaan aan de hand van een handboek. Klassikaal wordt alle theorie behandeld. Hierbij kunt u denken aan het herkennen van onveilige situaties, verschillende Arbowet- en regelgeving en het voorkomen van bedrijfsongevallen. Aan het eind van de dag legt u een examen af. Als u hiervoor slaagt ontvangt u het VCA diploma dat tien jaar geldig is. Klassikaal de VCA cursus volgen heeft voordelen boven een Basisveiligheid VCA online cursus volgen. Zo staat er tijdens de trainingsdag op het Fort altijd een docent tot uw beschikking, waardoor eventuele vragen of onduidelijkheden direct opgehelderd worden.

Een belangrijke stap in uw carrière

Het behalen van een geldig VCA certificaat is een belangrijke stap in uw carrière. Met dit certificaat komt u binnen uw branche een stuk verder. En, ook zeker niet onbelangrijk, u weet voortaan precies hoe u veilig te werk gaat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een VCA Basis Cursus bij Fort Markenbinnen? Neem dan contact met ons op. Dan onderzoeken we samen hoe ook u zo snel mogelijk veilig aan het werk kan. Voor alle andere VCA cursussen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.

Een basis VCA cursus voor uw bedrijf?

Direct cursus aanvragen