Speciale cursussen

Bij Fort Markenbinnen of op uw locatie

Jaarlijks volgen ruim 13.000 cursisten een of meerdere van onze trainingen, bij Fort Markenbinnen of op een andere locatie. Naast de BHV-, EHBO, Arbo-, Brandweer- en vaktechnische trainingen, hebben we ook een heel scala aan speciale cursussen. Trainingen voor heel specifieke doelgroepen of om bepaalde competenties aan te leren.

Speciale cursuskalender

Naar speciale cursuskalender

Veiligheid

In al onze cursussen is veiligheid een vast terugkerend element. Zo hebben we opleidingen over sociale veiligheid op scholen waarbij leraren maar ook Arbo-medewerkers van bedrijven geleerd wordt hoe ze pestgedrag kunnen herkennen én hoe ze er tegen moeten optreden. Maar ook bieden we ontruimingsoefeningen op scholen en kinderdagverblijven aan zodat juist voor die kwetsbare doelgroep de veiligheid geborgd wordt met regelmatige brandoefeningen.

Ook een cursus speciaal voor uw bedrijf?

De speciale cursussen zijn net zo divers als u zelf kunt bedenken. Een overzicht van het huidige aanbod vindt u hier op de site.

Zoekt u echter een andere cursus speciaal voor uw bedrijf? Vraag ons dan gerust om advies.

Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Bedrijven of organisaties met een brandmeldinstallatie die gekoppeld is aan de brandweer, zijn verplicht dit te onderhouden conform de NEN-normering 2654. Dit betekent onder andere dat iemand in de organisatie gecertificeerd Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) moet zijn. Hiervoor kan de training BBMI gevolgd worden waarbij de cursist alles leert over de controle van de installatie, preventieve onderhoudswerkzaamheden, het bijhouden van de benodigde logboeken en weet hoe hij of zij als eerste aanspreekpunt van de brandweer moet optreden. Ook deze eendaagse cursus BBMI kan bij het RBOC Fort Markenbinnen gevolgd worden.