Reanimatiecursus

Leer reanimeren bij de reanimatiecursus van Fort Markenbinnen. Weet u wat u moet doen als iemand in uw nabijheid een hartstilstand krijgt? Hoe eerder gestart wordt met reanimatie, des te groter de overlevingskansen zijn.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Wanneer reanimeren?

Een reanimatie is nodig als de circulatie van het bloed in het lichaam is gestopt door een hartstilstand. De vitale organen zijn afhankelijk van zuurstof, daarom is het essentieel dat die circulatie zo snel mogelijk weer op gang wordt gebracht. Een ernstige en onherstelbare hersenbeschadiging kan namelijk al na 4 tot 6 minuten optreden.

Wat u leert bij de reanimatiecursus

We trainen het reanimeren en het gebruik van een oefen-AED op een oefenpop. Tijdens de cursus doorlopen we alle reanimatiestappen zodat u na afloop zelf als het nodig is, direct met een reanimatie kunt starten. De reanimatiecursus duurt 4 uur en daarin leert u:

  • Een hartstilstand te herkennen
  • De hulpdiensten alarmeren
  • Eerste hulp verlenen
  • Reanimeren
  • Het aansluiten en bedienen van een AED

AED: Automatische Externe Defibrillator

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat na een hartstilstand het hartritme weer kan herstellen door het geven van een elektrische schok. Vindt een hartstilstand plaats, dan kan met een AED het hart ‘geprikkeld’ worden zodat het weer normaal gaat kloppen. Het bedienen van een AED moet echter wel getraind worden zodat op het moment dat dit nodig is, u precies weet hoe u moet handelen en dit ook snel en doeltreffend kunt doen.

De reanimatiecursus

We geven de reanimatiecursus op Fort Markenbinnen, iedereen van 14 jaar of ouder kan deze cursus volgen. Het reanimeren zelf is fysiek inspannend, een redelijke conditie is daarom wel aan te bevelen. De herhalingscursus geven we ook op het fort, deze herhaling duurt ongeveer 2 uur. U ontvangt het certificaat “Reanimatie” na goede afronding van de cursus.

Regelmatig oefenen voor een goede reanimatie

Reanimeren is een handeling die bij veelvuldig oefenen ook in een noodsituatie als vanzelf uitgevoerd kan worden. Daarom is het aan te raden om niet alleen de Reanimatiecursus zelf te volgen, maar het ook regelmatig te herhalen. Zo blijven de kennis en vaardigheden op peil en is de kans op succes bij een hartstilstand groter.

Reanimatiecursus: aanmelden of bij u op het bedrijf

Heeft u vragen of wilt u de reanimatiecursus op uw bedrijf laten geven voor de BHV’ers? Neem dan contact met ons op, of meldt u direct aan voor de reanimatiecursus via het contactformulier.