Reanimatiecursus in de regio Alkmaar

Weet u wat u moet doen bij een hartstilstand? Een reanimatiecursus leert u hoe u moet handelen als iemand in uw nabijheid hierdoor getroffen wordt. Deze cursus kunt u nu volgen bij Fort Markenbinnen in de regio Alkmaar.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Succesvol reanimeren

Een hartstilstand stopt de bloedcirculatie in het lichaam. Een reanimatie is dan nodig om die circulatie weer op gang te brengen zodat de vitale organen zo snel mogelijk weer van zuurstof worden voorzien. Hoe eerder een reanimatie wordt gestart, des te groter de kans op slagen en verkleint u het risico op ernstige, onherstelbare hersenbeschadiging die al na 4 tot 6 minuten kan optreden.

Wat u leert bij de reanimatiecursus

U leert reanimeren en het gebruik van de AED middels een oefenpop. Gedurende de reanimatiecursus doorlopen we alle stappen van de reanimatie zodat u daarna als het nodig is zelf een reanimatie kunt starten. Tijdens deze cursus leert u:

  • Een hartstilstand herkennen
  • De hulpdiensten alarmeren
  • Eerste hulp verlenen
  • Reanimeren
  • De AED aansluiten en bedienen

AED: Automatische Externe Defibrillator

Een AED, de Automatische Externe Defibrillator, is een draagbaar apparaat dat het hartritme na een hartstilstand weer kan herstellen via een elektrische schok. Het prikkelt het hart zogezegd zodat het weer normaal gaat kloppen. Hoe u zo’n AED moet bedienen, moet wel getraind worden. In deze reanimatiecursus komt ook de bediening van een AED aan bod zodat u als het nodig is precies weet wat u moet doen.

De reanimatiecursus nabij Alkmaar

Middenin Noord-Holland op Fort Markenbinnen wordt de reanimatiecursus gegeven. Deze is geschikt voor iedereen van 14 jaar en ouder. Reanimeren zelf is fysiek inspannend, daarom bevelen we deze cursus aan voor mensen met in ieder geval een redelijke conditie. De herhalingscursus is ook op onze locatie te volgen, deze duurt zo’n 2 uur. Na een positief eindresultaat van deze cursus ontvangt u het certificaat Reanimatie.

Reanimatiecursus Alkmaar

Regelmatig oefenen voor een goede reanimatie

Oefent u regelmatig de reanimatie, dan kan het in een noodsituatie als vanzelf uitgevoerd worden. Om die reden is het aan te bevelen om na de reanimatiecursus deze ook regelmatig te herhalen. Zo houdt u de kennis en vaardigheden op peil en vergroot u de kans op succes bij een harstilstand.

Reanimatiecursus, ook op uw bedrijf mogelijk

Als u wilt, kan de reanimatiecursus ook op uw bedrijf gegeven worden voor de BHV’ers. Voor aanmeldingen voor de reanimatiecursus in de regio Alkmaar of bij vragen over deze cursus kunt u altijd contact met ons opnemen.