Module Brand en Ontruiming (BHV)

Bij brand in uw bedrijf worden veel eisen aan de BHV’ers gesteld. Zo is het heel belangrijk dat de bedrijfshulpverleners weten hoe zij snel en juist moeten handelen om de brand te kunnen bestrijden, het gebouw te ontruimen en de hulpdiensten goed te informeren. Dat en meer leren wij bedrijfshulpverleners in onze realistische module brand en ontruiming welke een dag duurt en samen met de module Eerste Hulp de basis BHV-opleiding vormt.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Trainingslocatie van brandweerkorpsen

Fort Markenbinnen is namelijk een trainingslocatie van veel brandweerkorpsen. En dus kunnen wij hier heel goed realistische scenario’s uitwerken zoals een brand blussen, mensen uit een rokerige ruimte naar buiten begeleiden of het verlenen van eerste hulp aan slachtoffers van een bedrijfsbrand.

Interactief trainen

Met al dit soort scenario’s trainen wij diverse situaties die in de praktijk kunnen voorkomen. Door deze interactieve manier van trainen is de module brand en ontruiming zelf niet alleen boeiend, het is ook heel effectief. Het geleerde wordt echt toegepast waardoor de cursisten weten wat ze in de praktijk kunnen tegenkomen en hoe ze daarop moeten reageren. Natuurlijk kunnen wij ook scenario’s ontwikkelen die van toepassing zijn op uw bedrijfssituatie. Dit is wel afhankelijk van het aantal deelnemers van uw organisatie.

Brand blussen en ontruimen trainen

Tijdens de BHV-opleiding worden naast de standaard hulpverlening ook de volgende onderwerpen behandeld en getraind:

  • Brand en de brandgevaren
  • Ontruiming voorbereiden en coördineren
  • Het gebruik van blustoestellen zoals een brandslanghaspel, blusdekens en draagbare blustoestellen
  • Communicatie met externe hulpdiensten

Ook herhalingsopleidingen

Een goede BHV-training met voldoende praktijkoefeningen zorgt ervoor dat de BHV’ers in geval van nood snel en juist kunnen handelen. En die snelheid en het correct uitvoeren van wat nodig is, kan levensreddend zijn. Natuurlijk is één training onvoldoende voor een heel werkzaam leven. De ARBO eist dan ook dat BHV’ers regelmatig hun kennis en ervaring opfrissen in herhalingscursussen. Speciaal voor de onderwerpen brand & ontruiming hebben wij een gerichte herhalingsopleiding. Deze duurt een halve dag en wie dit met goed gevolg afsluit, heeft het certificaat weer met een jaar verlengd.

Ook incompany of specifiek voor uw bedrijf

Wilt u meer weten over BHV-opleidingen omtrent brand en ontruiming? Of over de mogelijkheden om deze opleiding incompany te geven of specifiek te ontwikkelen voor de mensen in uw bedrijf? Dan gaan we graag met u in gesprek en bespreken de verschillende mogelijkheden om voor uw bedrijf een effectieve en interactieve BHV-training te ontwikkelen.