Kinder-EHBO in de regio Alkmaar

Niets is zo kwetsbaar als een kind. Vandaar dat iedereen die met kinderen werkt, getraind zou moeten zijn in kinder-EHBO. Op Fort Markenbinnen kunt u zo’n training volgen, een praktische opleiding in slechts 8 uur en geschikt voor iedereen die aan kinderen eerste hulp wil kunnen verlenen. Bovendien is de cursus kinder-EHBO in de regio Alkmaar, dus vlakbij voor iedereen die in het midden van Noord-Holland deze training wil volgen!

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer informatie of wilt u al een training of opleiding boeken? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Voor medewerkers van crèches, gastoudergezinnen, scholen en oppassen

Met de opleiding kinder-EHBO weet u altijd precies hoe te handelen als kinderen te maken krijgen met kleine ongelukjes maar ook met levensbedreigende situaties. Vandaar dat deze cursus onmisbaar is voor iedereen die werkzaam is in peuterspeelzalen, crèches, kinderdagverblijven, op scholen of in gastoudergezinnen. Maar ook voor wie wel eens oppast is deze cursus kinder-EHBO heel geschikt!

Wat u leert bij kinder-EHBO

Bij de cursus kinder-EHBO leert u wat u moet doen bij alledaagse ongelukjes zoals een tand door de lip, bloedneus of een afgebroken tand. Daarnaast leert u natuurlijk ook hoe u moet handelen bij ernstiger zaken zoals:

  • Verslikking, verdrinking of bewusteloosheid
  • Bloedingen, huidwonden of brandwonden
  • Hoofdletsel, nek- en wervelletsel
  • Vergiftiging
  • Koorts, koortsstuipen, allergische reacties of kortademigheid
  • Letsel aan spieren, botten of gewrichten
  • Vreemd voorwerp in oor of neus of een vuiltje in het oog

Reanimeren en AED bij kinderen

Ook in deze EHBO-cursus voor kinderen leert u hoe u de AED (Automatische Externe Defibrillator) moet gebruiken en hoe te reanimeren. Reanimatie en de AED is een standaard onderdeel in elke EHBO-cursus maar tijdens deze dag focussen we ons op het gebruik ervan bij kinderen.

Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen

Rondt u deze training succesvol af, dan ontvangt u het geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen dat is goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders. De cursus duurt 1 dag en wordt gegeven op Fort Markenbinnen, nabij Alkmaar dus. Bij een voldoende groepsgrootte kan deze cursus ook incompany gegeven worden.

Meer weten of direct inschrijven?

Wilt u meer weten over de cursus kinder-EHBO? Of wilt u de mogelijkheden voor een incompany training bespreken? Neem dan contact met ons op.