Herhalingsopleiding Ploegleider BHV

De Ploegleider BHV heeft tijdens incidenten de leiding en stuurt de BHV’ers aan. En net als dat deze ploeg bijgeschoold wordt om in geval van nood alert en adequaat te reageren, zo moet de ploegleider ook regelmatig zelf op herhaling. Dat kan met de herhalingsopleiding Ploegleider BHV die wij hier op Fort Markenbinnen aan iedereen geven die de cursus BHV Ploegleider al eens heeft gevolgd.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Scenario’s voor de rol van ploegleider

Net als de cursus BHV Ploegleider draait ook de herhalingscursus om via verschillende scenario’s de rol van ploegleider aan te leren en te oefenen. We trainen met verschillende scenario’s bijvoorbeeld:

  • Ongeval met een slachtoffer waarbij medische hulp nodig is
  • Brand waarvoor de brandweer gealarmeerd moet worden
  • Ontruiming als gevolg van een brand, lekkage of een ander dreigende situatie.

Oefenen van praktische vaardigheden

Tijdens de herhalingsopleiding oefenen de deelnemers opnieuw de praktische vaardigheden. De cursist is na afloop weer helemaal op de hoogte van alle eisen die gesteld worden aan de bedrijfshulpverlening, kent de BHV-voorzieningen en –middelen en weet hoe die toegepast moeten worden. Na de training weet de cursist hoe incidenten te voorkomen of anders zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Ook weten ze hoe de hulpverlening gealarmeerd moet worden en hoe ze daarmee effectief kunnen communiceren. De leidinggevende aspecten krijgen in de herhalingsopleiding ook nogmaals volop de aandacht.

Training op Fort Markenbinnen

We geven de opleiding ‘BHV Ploegleider Herhaling’ op Fort Markenbinnen en deze duurt 1 dag. De groepsgrootte varieert van 6 tot 12 cursisten. Tijdens de dag trainen we de praktische vaardigheden weer volop en aan het eind van de dag beoordelen we dit met een examen.

Realistisch en gevarieerd trainen

De Arbowet vereist dat BHV’ers met regelmatige bijscholing hun vaardigheden op peil houden. Wij vinden dat die vaardigheden inderdaad steeds opnieuw getraind moeten worden, maar wel met andere scenario’s. De cursisten steken zo meer op van afwisselende trainingen. Vandaar dat wij ook met de herhalingscursussen realistisch trainen en wisselende, interactieve scenario’s inzetten. Bekijk hier het complete BHV cursusoverzicht.

Meer weten over de herhalingsopleiding BHV Ploegleider?

Meer weten over de opleiding BHV Ploegleider Herhaling of wenst u een aanbod op maat voor de medewerkers in uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.