EHBO kinder- en baby cursus

Bent u werkzaam in de kinderopvang, op een basisschool of werkt u op een andere manier veel met kinderen? Dan weet u dat ongevallen eigenlijk niet te voorkomen zijn. Geen enkel kind wordt groot zonder te vallen. Het is wel belangrijk dat u in het geval van kleine én grote ongevallen weet hoe u moet handelen. Eerste hulp verlenen aan kinderen en baby’s is in sommige gevallen heel anders dan bij volwassenen. Als u met kinderen werkt is het daarom belangrijk dat u weet hoe u in zulke gevallen moet reageren.

Volg de kinder EHBO cursus waar u wilt

De EHBO kinder- en baby cursus wordt gegeven bij Fort Markenbinnen, maar kan ook op locatie bij uw bedrijf worden gegeven. Op het Fort zijn alle voorzieningen aanwezig om zowel de theorie als de praktijk van de EHBO cursus goed te leren. Aan de andere kant heeft een cursus op locatie ook veel voordelen. Zo wordt er dan gekeken naar de actuele situatie op uw werk en wordt hier tijdens de cursus aandacht aan besteed. De kinder EHBO cursus kan gevolgd worden met maximaal twaalf cursisten tegelijkertijd. U kunt de cursus dus goed met meerdere collega’s tegelijkertijd volgen.

EHBO kinder- en baby cursus

Aantal cursisten: max 12
Duur: 3 dagen, herhalingscursus 1 dag
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal
Diploma / Certificaat: EHBO diploma speciaal voor kinderen

BEL: 075-641 1628

EHBO bij kinderen en baby’s?

Direct Cursus Aanvragen

De meerwaarde van baby en kinder EHBO

In de basis is de kinder EHBO cursus hetzelfde als de basis EHBO cursus. Een aantal onderdelen van de kinder EHBO cursus verschilt van de EHBO basis cursus. Zo verloopt een reanimatie van een kindje anders dan die van een volwassene. Hoewel u hoopt het nooit nodig te hebben, kan het letterlijk van levensbelang zijn om dit wel te weten. Daarom is baby en kinder EHBO in bepaalde beroepsgroepen zo enorm belangrijk.

Een aanvulling op BHV

Naast baby en kinder EHBO is ook een BHV certificaat erg belangrijk. Het is zelfs verplicht om voldoende gecertificeerde BHV’ers in dienst te hebben. Een BHV-cursus bestaat gedeeltelijk uit EHBO. Als u al een EHBO diploma heeft, krijgt u van dit onderdeel vrijstelling. De andere delen van de BHV-cursus moet u nog wel volgen om een BHV’er te worden.

Ontdek de mogelijkheden voor professionals en ouders

Bent u zelf ouder van (jonge) kinderen? Ook dan is baby en kinder EHBO erg waardevol. Ook thuis zit een ongeluk in een klein hoekje en wilt u adequaat kunnen handelen. Daarom is deze EHBO cursus voor ouders ook zeer geschikt. Bent u benieuwd wat wij voor professionals die veel met kinderen werken of voor ouders kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we dan welke EHBO cursus het beste bij uw situatie past.

Een EHBO-cursus voor ouders?

Direct cursus aanvragen
NIBVH Keurmerk Fort Markenbinnen
TÜVRheinland certificaat ISO 9001:2008
Nederlandse Reanimatie Raad Certificering Fort Markenbinnen
Oranje Kruis Certificering Fort Markenbinnen