EHBO-cursussen – Uitgebreide EHBO-cursus bij ouderen

EHBO bij Ouderen

De uitgebreide EHBO-cursus ouderen is bedoeld voor iedereen die met ouderen werkt. Als verzorger weet u dat deze groep mensen meer risico heeft op letsel door ongevallen dan anderen. Slechtere mobiliteit leidt vaker tot valpartijen die vervolgens bij senioren weer vaker ernstige complicaties kunnen veroorzaken. En daarbij vraagt het verlenen van eerste hulp aan deze oudere groep ook om een andere benadering; door de leeftijd moet je ze als hulpverlener anders benaderen en rekening houden met andere reacties door bijvoorbeeld medicatie, een hoge bloeddruk of botontkalking. Deze uitgebreide EHBO-cursus gaat hier diepgaand op in zodat u als het nodig is, precies weet hoe u moet handelen bij senioren.

Uitgebreide cursus EHBO aan Ouderen

Duur: 8 uur praktijk
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: Zelfstudie/klassikaal
Diploma / Certificaat: Fort Markenbinnen

BEL: 075-641 1628

Cursus EHBO bij Ouderen voor uw bedrijf?

Direct Cursus Aanvragen

Meer weten of een incompany training aanvragen?

Heeft u vragen over deze uitgebreide cursus EHBO Ouderen of wilt u deze training incompany laten verzorgen? Neem dan contact met ons op.

Wat u leert in de uitgebreide EHBO-cursus ouderen

Tijdens deze uitgebreidere opleiding leert u de basisbeginselen van EHBO en besteden we extra aandacht aan situaties waarbij het slachtoffer een ouder iemand is. Zo behandelen we onder meer:

  • Verslikking of bewusteloosheid
  • Letsel aan botten, spieren of gewrichten
  • Huid- en brandwonden en bloedingen
  • Vergiftiging
  • Hartstilstand

AED en reanimeren bij ouderen

Vanzelfsprekend trainen we u in het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator). Ook leren we u hoe u ouderen moet reanimeren.

Voor mantelzorgers of medewerkers ouderenzorg

Deze uitgebreide cursus duurt in totaal 8 uur en vindt plaats op de trainingslocatie Fort Markenbinnen. De opleiding is uiteraard heel geschikt voor iedereen die in de ouderenzorg werkt maar ook voor mensen die als mantelzorger een familielid verzorgen. Een incompany training van deze uitgebreide EHBO-cursus ouderen is ook mogelijk als er vanuit een organisatie voldoende aanmeldingen komen. We kunnen de EHBO training dan volledig op uw locatie verzorgen, handig voor u en uw medewerkers.

Cursus EHBO bij Ouderen voor uw bedrijf?

Direct Cursus Aanvragen
NIBVH Keurmerk Fort Markenbinnen
TÜVRheinland certificaat ISO 9001:2008
Nederlandse Reanimatie Raad Certificering Fort Markenbinnen
Oranje Kruis Certificering Fort Markenbinnen