EHBO-cursus

Een ongeval thuis, op het werk of tijdens het sporten. Jaarlijks overkomt het meer dan 700.000 mensen , soms met zeer ernstige of zelfs fatale gevolgen. En dat terwijl nog geen 3% van iedereen in Nederland een EHBO-diploma heeft. Wie wel adequaat wil kunnen handelen bij een ongeval, volgt dan ook de gecertificeerde EBHO-cursus van het RBOC Fort Markenbinnen.

Basis-, herhalings- en speciale EHBO-cursussen

Natuurlijk kunt u bij ons de uitgebreide basiscursus of jaarlijkse herhalingscursus EHBO volgen. Maar daarnaast bieden we ook speciale EHBO-cursussen die gericht zijn op de eerstehulpverlening aan speciale doelgroepen. Zoals EHBO bij baby’s en kinderen, bij ouderen en EHBO bij zwangeren.

EHBO cursusoverzicht

Naar EHBO cursusoverzicht

EHBO voor baby’s, kinderen en ouderen

Juist voor degenen die veel met kwetsbare doelgroepen werken, is de EHBO-cursus voor ouderen of voor baby’s en kinderen een essentiële aanvulling op het standaard EHBO-diploma. Zo leert u onder andere hoe u kinderen kunt reanimeren of hoe u een shock bij ouderen kunt voorkomen door groot bloedverlies snel te stelpen. Daarbij heeft elke doelgroep een andere benadering nodig. Ook hier wordt verder op ingegaan met theorie en traint u het geleerde in de veelvuldige praktijksituaties.

Meer weten over EHBO-cursussen?

De cursussen Eerste Hulp Bij Ongelukken worden stuk voor stuk gegeven door ervaren en gecertificeerde trainers. Daarbij zijn de cursussen zelf ook gecertificeerd door het Oranje en/of Rode Kruis of speciaal ontwikkeld door onze opleidingskundige. Een volledig overzicht van alle EHBO-cursussen vindt u rechts op deze pagina in de tabel.

Voor meer informatie of een aanbod op maat kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

rboc-ehbo-cursus

rboc-bhv-basiscursus

Reanimatiecursus

In een EHBO-cursus is al aandacht voor reanimatie maar wilt u uw praktische vaardigheden nog eens extra oefenen of uw kennis gewoon goed opfrissen? Dan kan dat met de speciale reanimatiecursus. Dit is een door het Oranje en Rode Kruis gecertificeerde praktijkcursus van 4 uur waarbij reanimatie individueel wordt getraind. In deze praktijkles leert u levensreddend op te treden in acute noodsituaties, zoals bijvoorbeeld bij een hartaanval.

rboc-bhv-reanimatie