EHBO-cursus in de regio Alkmaar

Een EHBO-cursus is altijd handig, maar nog handiger is het als die cursus in de buurt gegeven wordt! En dat kan, met deze EHBO-cursus vlakbij Alkmaar. Op Fort Markenbinnen geven we namelijk in 2 dagen tijd de complete EHBO-training Basis. Middenin Noord-Holland op een unieke locatie met volop trainingsmogelijkheden.

Eerstehulpverlening op het werk

Deze cursus is geschikt voor iedereen die getraind wil worden tot EHBO’er. En heeft u een aantal medewerkers die op het werk eerstehulpverlening willen kunnen bieden? Ook dan is deze opleiding heel geschikt.

EHBO cursusoverzicht

Naar EHBO cursusoverzicht

Inhoud EHBO-cursus

Bij deze EHBO-cursus leren de cursisten alles wat nodig kan zijn op het moment dat eerste hulp verleend moet worden. Zo behandelen we onder meer:

  • Reanimatie
  • Gebruik van de AED
  • Slachtoffer in veiligheid brengen
  • EHBO verlenen bij vergiftiging, letsel, brandwonden, bloedingen, bewusteloosheid, hartstilstand en veel meer.

AED en reanimatie

Vanzelfsprekend komt ook het gebruik van de AED, Automatische Externe Defibrillator, en het toepassen van reanimatie aan bod. Het gebruik van een AED verhoogt de levenskansen aanzienlijk en dus leren we dit ook aan de cursisten van de EHBO-training nabij Alkmaar.

Certificaat EHBO

De basisopleiding EHBO duurt 12 uur in totaal. Dit wordt verdeeld over 2 dagen en vindt plaats op Fort Markenbinnen op zo’n 20 minuten rijden vanuit Alkmaar. Op het fort is voldoende ruimte voor zowel de klassikale onderdelen als voor het trainen van de praktijkoefeningen. Bij een succesvolle afronding ontvangt de cursist het Europees erkende Rode Kruis-certificaat en het bijbehorende EHBO-pasje. Het certificaat is 2 jaar geldig.

Cursus voor Rode Kruis-vrijwilliger

Natuurlijk geven we ook meer cursussen op het fort. Zo kunt u ook de uitgebreide EHBO-cursus volgen. Deze is bijvoorbeeld nodig als u ook op evenementen ingezet wilt kunnen worden als Rode Kruis-vrijwilliger.

EHBO-cursus van het Rode én Oranje Kruis

Naast de EHBO-cursus van het Rode Kruis is het ook mogelijk om die van het Oranje Kruis te volgen. Wilt u daar meer over weten of heeft u interesse in een EHBO-cursus in de regio Alkmaar? Neem dan contact met ons op voor antwoord op uw vragen of om u aan te melden.

EHBO cursus Alkmaar