Crisismanagement opleiding

Weten de mensen in uw bedrijf wat ze moeten doen als er ineens een crisis in uw bedrijf plaatsvindt? Zo’n situatie waarvan iedereen altijd dacht ‘dat gebeurt hier toch nooit…’ maar waar tegenwoordig bedrijven steeds vaker mee geconfronteerd worden? Wij leren het u in de Crisismanagement training bij Fort Markenbinnen.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Imagoschade

Een crisis kent vele gezichten maar altijd ligt het risico van imagoschade op de loer. Een schietincident, een woedende klant die personeel gijzelt, klanten die onwel worden nadat ze iets van u gegeten hebben of een dronken directeur die in zijn vrije tijd een fietser doodrijdt, deze voorbeelden kunnen nog veel meer gevolgen hebben als u niet adequaat reageert.

Crisismanagement opleiding

Cursisten: 8 – 12
Duur: 6 uur
Methode: Theorie + Praktische vaardigheden beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal 

BEL: 075-641 1628

Een crisissituatie beheersen of oplossen

Bij een crisis heeft u te maken met de situatie zelf, met uw personeel, met de mensen die schade hebben geleden of slachtoffer zijn geworden en met de media. Zeker die laatste kan al snel onbeheersbaar worden. Goed en adequaat reageren is dan essentieel om de situatie op te lossen of in ieder geval beheersbaar te houden en om eventuele imagoschade te beperken of liever nog, te voorkomen.

Crisismanagement training

Tijdens de opleiding Crisismanagement komt onder andere het volgende aan bod:

  • Veiligheidsprocedures (in het algemeen en die van uw bedrijf)
  • Crisismanagement in het algemeen
  • De samenstelling van een crisismanagementteam
  • De werkwijze tijdens een crisis

Voor leden van het crisismanagementteam

De opleiding is bedoeld voor functionarissen die lid of plaatsvervangend lid zijn van een crisismanagementteam zoals de directie, management en woordvoerders . U kunt de opleiding volgen in ons oefencentrum Fort Markenbinnen of bij u op locatie.

Theorie en praktijkscenario’s trainen

De opleiding duurt in totaal 6 uur waarbij we het eerste deel besteden aan theorie. Daarna trainen we in praktijkscenario’s met crisissimulatie en evalueren we dit. Na deze dag crisismanagement training heeft u een verfrissende kijk op crisismanagement en weet u hoe u het crisismanagement effectief en efficiënt voert.

Crisismanagement opleiding voor uw bedrijf

Wij raden aan om deze opleiding te volgen met het gehele team dat betrokken is bij crisismanagement in uw bedrijf. Zo kunnen we de opleiding helemaal op uw bedrijf richten maar kunt u ook samen concreet afspraken maken en de werkwijze bepalen en trainen. Wilt u daar meer over weten of de mogelijkheden daarvoor bespreken? Neem dan contact met ons op.