BHV-training

Een BHV-training is er om medewerkers bij te scholen zodat zij in staat zijn om eerste hulp te verlenen, een beginnende brand te bestrijden en een ontruiming te coördineren. Met volop realistische scenario’s trainen we op een unieke leslocatie middenin Noord-Holland onder leiding van gecertificeerde trainers.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Bent u benieuwd naar meer informatie over de BHV-training of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Laten we dan eens verder praten.

Neem contact op

Praktische vaardigheden en theorie

De BHV-training duurt 2 dagen waarbij een dag de focus ligt op EHBO en de andere dag brand en ontruiming centraal staan. Tijdens de training worden de praktische vaardigheden intensief geoefend maar ook is er ruimte voor het bespreken van de theorie. Deze moet overigens ook deels zelf bestudeerd worden. Uiteindelijk wordt de training afgerond met een examen.

Basis voor elke BHV’er

De BHV-training is dé basis voor elk bedrijf dat mensen tot BHV’er wil laten opleiden. Heeft u mensen in dienst, dan bent u volgens de Arbowet verplicht om minstens 1 werknemer als BHV’er op te leiden. Afhankelijk van de grootte van de organisatie kan het wenselijk zijn om meerdere mensen de opleiding tot BHV’er te laten volgen. Deze training vereist geen specifieke vooropleiding.

Uitbreiding of maatwerk

De BHV-training is eigenlijk een BHV Basiscursus. Nadat de medewerker deze opleiding heeft gevolgd kan het uitgebreid worden met tal van andere opleidingen op het gebied van BHV of eerstehulpverlening. Wij geven bijvoorbeeld ook de trainingen Beheerder Brandmeldinstallatie, Ploegleider BHV, de opleiding Crisismanagement en de cursus Preventiemedewerker. Met dit ruime aanbod in veiligheidstrainingen en natuurlijk de mogelijkheid tot een maatwerkopleiding, kan elk bedrijf de medewerkers precies zo laten trainen als wenselijk is voor de situatie in en rond die organisatie.

Naast BHV-training ook BHV Herhaling mogelijk

Nadat de BHV-training succesvol is afgelegd, is het behaalde certificaat 1 jaar geldig. Met de opleiding ‘BHV Herhaling’ kan dit jaarlijks verlengd worden. Ook bij de herhalingsopleidingen maken we gebruik van wisselende, realistische scenario’s. Met deze scenario’s bieden we een interactief en aantrekkelijke opleiding waarin de cursisten de benodigde vaardigheden bijhouden.