BHV-opleiding adembescherming en ademlucht

Voor bedrijfshulpverleners die ook verantwoordelijk zijn voor het verlenen van hulp in met rook gevulde ruimtes bieden we de specialisatie BHV-opleiding adembescherming en ademlucht aan. In deze opleiding worden BHV Adembescherming en BHV Ademlucht behandeld. Met deze kennis kunnen uw medewerkers in levensbedreigende situaties adequaat optreden.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Gebruik van pers- en ademluchttoestellen

Een BHV’er adembescherming & ademlucht kan ingezet worden bij calamiteiten waarbij pers- en ademluchttoestellen gebruikt worden. In deze opleiding leren we deze bedrijfshulpverleners daarmee om te gaan doordat we onder andere de volgende theorie behandelen en vaardigheden oefenen:

  • De ademhaling, een ademcrisis en welke ademhalingstechnieken dat kunnen voorkomen
  • Het veilige gebruik van adembescherming
  • Inzet van ademlucht en het juiste gebruik van een ademluchttoestel
  • Het kunnen redden van een slachtoffer

Interactieve scenario’s

Juist bij deze opleiding is het van belang om het geleerde ook in de praktijk te oefenen, en dat doen we dan ook op onze trainingslocatie Fort Markenbinnen. Met voldoende ruimte en mogelijkheden kan een gasbrand of vloeistofbrand nagebootst worden zodat er realistisch getraind kan worden. Op ons stookdeel zijn diverse scenario’s mogelijk waardoor de training echt interactief wordt. Met deze interactieve scenario’s kunnen de cursisten in de praktijk ervaren hoe een ademluchttoestel werkt en wat adembescherming betekent.

Enkele voorwaarden

Om deze BHV-opleiding adembescherming & ademlucht te kunnen volgen, stellen we een aantal voorwaarden aan de deelnemers:

  • De basis BHV opleiding is succesvol gevolgd
  • Fysiek in staat om deze opleiding te volgen

Fort Markenbinnen verstrekt de materialen om mee te oefenen tijdens deze cursus.

Bij Fort Markenbinnen of op uw locatie

De BHV-opleiding adembescherming & ademlucht wordt in 2 dagen gegeven, dat is inclusief het examen. Bij een positief eindresultaat ontvangt de deelnemer een certificaat adembescherming. Ter voorbereiding op deze cursus wordt het boek ‘Adembescherming NIBHV’ toegezonden. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers en wordt op het fort gegeven. Heeft u voldoende deelnemers dan kan het ook bij u op locatie gegeven worden. Ook is een jaarlijkse herhaling incompany mogelijk.

Meer weten over de BHV-opleiding adembescherming en ademlucht?

Wilt u meer weten over deze opleiding? Vraag het ons. Wij geven u graag alle informatie of maken een offerte voor u op maat voor de BHV-opleiding adembescherming & ademlucht of één van onze andere trainingen of opleidingen.