BHV op 1,5 meter – coronaproof cursus

BHV-training op 1,5 meter

Veilig de BHV trainen? Dat kan bij Fort Markenbinnen! De locatie is ruim genoeg en de BHV-cursus geven we nu in een handige carrouselvorm. BHV-trainen op 1,5 meter dus, daarin komt alles aan bod en kan iedereen overal voldoende afstand houden.   

Coronaproof BHV-cursus bij Fort Markenbinnen

Fort Markenbinnen staat bekend om de ruime locatie en vele lokalen en ruimtes. Perfect dus voor deze periode waarin we niet meer met elkaar in volle klaslokalen kunnen zitten. Wij hebben daarom deze coronaproof BHV-cursus ontwikkeld. Met een unieke carrouselaanpak die interactief, uitdagend en compleet is.  

BHV-opleiding

Cursisten: 42 (max.) opgedeeld in vaste teams van 3 personen
Duur: 8 uur; 4 uur Eerste Hulp + 4 uur Brandbestrijding & Ontruiming
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Opzet: Carrouselvorm

BEL: 075-641 1628

Een BHV-opleiding afgestemd op uw bedrijf?

Ik wil meer informatie
Carrousel training anderhalve meter BHV

Carrousel-training en extra maatregelen

De BHV-training op Fort Markenbinnen gaat door, ook nu in deze coronatijd. Met een carrousel-training en veel extra maatregelen wordt de BHV goed getraind terwijl iedereen overal steeds genoeg afstand kan houden. 

Zo geven we de BHV-training met anderhalve meter afstand

Door onze unieke aanpak kunnen we tijdens de hele BHV-training anderhalve meter afstand houden. De carrousel werkt als volgt: 

Zo geven we de BHV-training met anderhalve meter afstand

Door onze unieke aanpak kunnen we tijdens de hele BHV-training anderhalve meter afstand houden. De carrousel werkt als volgt: 

  • De cursisten worden verdeeld in groepjes van 3, dit groepje blijft de hele dag bij elkaar. Tijdens de cursusonderdelen en de lunch. Zo kan steeds de anderhalve meter afstand gehouden worden.
  • Elk groepje start met een ander onderdeel van de training. In totaal zijn er 14 onderdelen; 7x Brand & Ontruiming, 7x Eerste Hulp. 

  • Een onderdeel duurt 20 minuten, daarna gaat elk groepje in een vaste volgorde door naar het volgende onderdeel. Overal zijn pijlen en markeringen voor de juiste looprichting zodat niemand elkaar in de weg loopt en alles toch aan bod komt. 

  • Elke cursist krijgt bij binnenkomst een mondkapje voor het ochtendgedeelte van de carrousel. In de lunchpauze ligt er een nieuw mondkapje klaar voor het middagdeel. 

  • Daarnaast ontvangt elke cursist ook bij aanvang een eigen mandje handschoenen en andere benodigde cursusmaterialen.  

  • Per ruimte is er voldoende desinfectiemateriaal aanwezig om gebruikte materialen  schoon te maken voordat naar de volgende ruimte gegaan wordt.  In de pauzes  wordt nog extra door ons  schoongemaakt en worden alle ruimtes goed en extra geventileerd.

  • Tijdens de training is een instructeur aanwezig met portofoon om uitleg te geven, vragen te beantwoorden en de competenties af te toetsen. 

Carrousel training anderhalve meter BHV

Aangepaste cursusonderdelen

Natuurlijk zijn ook de verschillende cursusonderdelen aangepast om het coronaproof te kunnen doen. Zoals het plakken van pleisters of het aanbrengen van een verband. Hiervoor oefent de cursist nu op zichzelf terwijl de instructie via een tv wordt gegeven. Om de communicatie te trainen, voor bijvoorbeeld een ontruiming, wordt geoefend met een portofoon in verschillende ruimtes. Een slachtoffer verplaatsen gaat met een pop en brandoefeningen komen aan bod waarbij elke cursist veilig leert hoe ze goed moeten blussen. 

Interactief trainen

De verschillende onderdelen zijn nu interactiever dan ooit. Zo is de klassikale instructie over brandwonden door Korporaal Tim; een simulatie waarbij de cursist uitleg krijgt door Korporaal Tim en vervolgens antwoord geeft door op de juiste tegel te gaan staan. 

Interactief BHV trainen met Korporaal Tim
Coronaproof reanimeren

Reanimatie & AED; ook coronaproof

Reanimatie en de AED blijven ook in deze anderhalvemeteraanpak een vast onderdeel van de BHV-cursus. Maar dan wel veilig. Zo wordt nu geoefend met een ontkleedde pop, krijgt elke cursist een eigen longzak en gezichtje die gebruikt moeten worden tijdens de beademing. Tussen elke cursist wordt de pop gedesinfecteerd met 80% alcohol.  

Veilig BHV trainen volgens het corona-protocol

Iedereen die bij Fort Markenbinnen komt, wordt geacht het corona-protocol te volgen dat hiervoor is opgezet. Daarin staan alle maatregelen die we nemen, zowel tijdens de cursus als bij de andere momenten zoals ontvangst en lunch. Verder geldt ook bij deze training: blijf thuis bij klachten of als iemand uit het huishouden klachten heeft. De training wordt wekelijks verschillende keren gegeven, u kunt dus altijd op een later moment alsnog de training volgen.  

Lees hier het Protocol Veiligheidstrainingen en -examens voor veilig BHV-trainen 

Veilig BHV Trainen

Meer weten?

Wilt u meer weten over de BHV-cursus op 1,5 meter afstand bij Fort Markenbinnen? Vraag het ons gerust, we bespreken graag de mogelijkheden. 

Ik wil graag meer info

Klik hier