BHV en EHBO voor petrochemie

Omdat de petrochemische sector specifieke kennis vereist, hebben wij een speciale BHV- en EHBO-training voor de petrochemie. Zeker in de petrochemie is het van groot belang dat bij een ongeval zo snel mogelijk adequaat wordt opgetreden om erger te voorkomen en om eventuele slachtoffers juist te behandelen.

Ook voor uw bedrijf?

Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf in de petrochemie kunnen betekenen? Vraag het eens aan ons team Brandweer & Industrie.

Ja, ik wil meer weten over een cursus BHV of EHBO voor de petrochemie!

NAAR CONTACT

Gevaarlijke stoffen

De risico’s in de petrochemie zijn vele malen groter dan in een andere bedrijfstak. Het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, lekkages of explosies kunnen daar tenslotte allemaal voorkomen. De medewerkers in deze sector die werken met de gevaarlijke stoffen moeten allereerst goed weten hoe ze dat veilig kunnen doen in deze omstandigheden. Maar daarbij moeten de bedrijfshulpverleners goed getraind zijn zodat ze bij calamiteiten adequaat kunnen optreden.

Brandtrainingen op locatie

Sommige BHV-trainingen kunnen vanwege de aanwezige stoffen niet op het terrein van een petrochemisch bedrijf uitgevoerd worden. Zoals bijvoorbeeld ontruimingsoefeningen of brandtrainingen. Al dat soort trainingen zijn dan wel goed mogelijk op ons eigen terrein in Markenbinnen. Het RBOC traint namelijk al vanaf het begin brandweerkorpsen op ons terrein en is volledig ingesteld op brand- en ontruimingsoefeningen. Daarbij zijn de trainers stuk voor stuk professionals met ervaring in het bedrijfsleven, de brandweer en/of de gezondheidszorg. Capaciteiten die bijzonder handig zijn voor trainingen in BHV en EHBO.

ARIE – Aanvullende RI&E, risico-inventarisatie en evaluatie

Een Aanvullende Risico-Inventarisatie en Evaluatie (ARIE) is verplicht om de risico’s bij zware ongevallen met gevaarlijke stoffen in kaart te brengen én de bijbehorende maatregelen te bepalen. Ons team Brandweer & Industrie kan zo’n ARIE uitvoeren en het plan van aanpak met maatregelen opstellen. In samenwerking met de HVK, MVK of de HSSE-medewerker wordt vervolgens de BHV- en EHBO-training geheel op maat gemaakt.

Kennis van petrochemie

Ons team Brandweer & Industrie neemt het gehele traject van de training op zich; van inventarisatie en planning tot uitvoering en evaluatie. Handig, want zo heeft u een contactpersoon met kennis van zaken, van de petrochemie dus.