BHV en EHBO in de zorg

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Wie in de zorg werkt, weet hoe belangrijk het is om een BHV- of EHBO-opleiding te hebben gevolgd en het EHBO protocol zorg te kennen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Toch is de standaard BHV- of EHBO-opleiding niet toereikend genoeg voor mensen in een zorginstelling. Daar heeft u immers te maken met heel andere omstandigheden zoals horizontaal vervoeren en mensen die verminderd zelfredzaam met enkel alleen werkenden als bezetting ’s nachts. Met speciale BHV- en EHBO-cursussen voor in de zorg besteden wij aandacht aan al dit soort situaties die in een zorginstelling kunnen voorkomen.

Meer weten?

Ja, ik wil meer weten over een cursus BHV of EHBO voor mijn zorginstelling!

NAAR CONTACT

Van crèche tot ziekenhuis

Een zorginstelling is op zich natuurlijk al een breed begrip. Het kan gaan om een crèche en peuterspeelzaal tot een ziekenhuis of verpleeghuis voor ouderen. Kortom, overal waar mensen de zorg hebben over anderen die zelf niet zo mobiel zijn om zich in geval van nood uit de voeten te kunnen maken. Of dat nu een baby van een paar maanden is of een bejaarde dame van 94.

EHBO zorg opleiding op maat voor uw medewerkers

Om zo een opleiding op maat te creëren brengt een medewerker uit het team voor Zorg & Onderwijs eerst de risico’s van uw zorginstelling in kaart. Een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) maakt de hiaten in de veiligheid van uw instelling inzichtelijk en geeft aan waar extra aandacht aan besteed moet worden.

Naast de BHV- en EHBO-training waarbij de medewerkers leren hoe ze moeten handelen, leren we ze ook welke protocollen gevolgd moeten worden en kunnen waar nodig assisteren bij het opstellen daarvan. Want het zijn juist die details die levensreddend kunnen zijn als een noodsituatie ontstaat waarbij bijvoorbeeld de personeelsbezetting heel laag is.

rboc-bhv-herhalingcursus

E-learning

De BHV-cursussen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs die dagelijks met bedrijfshulpverlening bezig zijn en regelmatig worden bijgeschoold. Wilt u echter een deel thuis of op kantoor doen, dan kunt u ook kiezen voor e-learningmodules in combinatie met intensieve praktijkdagen.

TIA of tekenbeet

Bij onze opleidingen kijken we altijd naar de meest essentiële onderdelen om op te trainen maar ook naar dat wat in jullie situatie een verhoogd risico is. Zo zal een kinderdagverblijf midden in de bossen ook moeten weten hoe ze een tekenbeet herkennen en dat zo snel en zo adequaat mogelijk moeten behandelen terwijl bij een zorgcentrum voor ouderen we ook de verschijnselen van en eerste hulp bij een TIA bespreken.

bhv-en-ehbo-in-de-zorg

BHV- en EHBO-cursus voor zorginstellingen

Met een speciaal team voor de zorg zijn wij heel goed bekend met alle mogelijke situaties en bijzonderheden waar jullie in de zorg mee te maken kunnen krijgen. En kunnen we dus een BHV-, EHAK- (Eerste Hulp aan Kinderen) en EHBO-cursus exclusief voor jullie zorginstelling ontwikkelen waarbij we rekening houden met de cliënten en de specifieke situaties binnen de organisatie.

Desgewenst is een training via een E-learningmodule ook mogelijk. Voor meer informatie of voor een adviesgesprek neemt u contact op met ons Team Zorg & Onderwijs.

Veelgestelde vragen

Een BHV certificaat in de zorg heeft de zelfde geldigheid als andere BHV certificaten. De geldigheid van het certificaat is namelijk 1 jaar. Hierna is een herhalingscursus nodig om de geldigheid te verlengen.

1. Let op gevaar en zorg voor veiligheid. 2. Ga na wat er is gebeurd. 3. Zorg voor geruststelling. 4. Schakel professionele hulpdiensten in. 5. Help het slachtoffer.