BHV en EHBO in de horeca

Bent u werkzaam in de horeca? Heeft u bijvoorbeeld een eigen restaurant of hotel? Dan heeft u dagelijks te maken met zowel medewerkers als gasten waar u goed voor moet zorgen. Vaak zijn ongelukken te voorkomen, maar een ongeluk zit ook in een klein hoekje. Daarom is het van groot belang dat er voldoende aandacht is voor de veiligheid binnen uw bedrijf. Om te weten welke risico’s er binnen uw onderneming aanwezig zijn, kunt u door de veiligheidsexperts van Fort Markenbinnen een Risico Inventarisatie en Evaluatie laten uitvoeren. Ook voldoende gecertificeerde bedrijfshulpverleners en EHBO’ers in dienst hebben is van groot belang.

Een BHV cursus voor de horeca

Binnen de horeca kunnen veel verschillende ongevallen gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan risico’s in de keuken met heet frituurvet of gevaarlijke keukenmachines, maar ook aan een gast die onwel wordt of een kop gloeiend hete koffie die over iemand heen valt. Het is belangrijk om in al deze gevallen adequaat te kunnen handelen. Daarom is het bij Fort Markenbinnen niet enkel mogelijk om op het Fort een cursus te volgen, maar geven wij ook Incompany Trainingen. Deze cursussen geven we bij u op de zaak. Hierdoor kunnen de veiligheidsconsultants niet enkel informatie geven over algemene risico’s en veiligheid, maar worden de voorbeelden meer toegespitst op uw situatie. Zo krijgen u en uw medewerkers een BHV cursus horeca, zodat jullie altijd veilig aan de slag kunnen. Een BHV certificaat is één jaar geldig. Elk jaar zullen BHV’ers dus een herhalingscursus moeten volgen. Ook een EHBO diploma moet jaarlijks vernieuwd worden. Bij Fort Markenbinnen geven we zowel basis BHV– en EHBO-cursussen als herhalingscursussen. Zo hebben we een passend aanbod voor iedereen.

Meer weten over BHV in de horeca?

Direct Cursus Aanvragen

Waarom BHV én EHBO?

Ieder bedrijf in Nederland is verplicht om voldoende BHV’ers in dienst te hebben. Een EHBO-diploma is hierbij niet verplicht. Toch is het in veel gevallen aan te raden om ook EHBO’ers in uw team te hebben zitten. Helemaal in een branche zoals de horeca, waar u dagelijks met veel risicovolle situaties te maken heeft, is extra EHBO-kennis geen overbodige luxe. In een EHBO-cursus wordt zowel spoedeisende als niet-spoedeisende hulp uitgebreid behandeld. Dit is veel uitgebreider dan in enkel een BHV-cursus. Een BHV-cursus behandelt daarentegen weer andere belangrijke zaken, zoals ontruiming en communicatie. Een BHV-cursus en een EHBO-cursus zijn daarom een goede aanvulling op elkaar.

Verbeter de veiligheid in uw horecaonderneming

Wilt u de veiligheid van uw medewerkers en uw gasten binnen uw horecaonderneming ook beter waarborgen? Neem dan contact met ons op. We onderzoeken graag hoe we samen met u de veiligheid in uw bedrijf kunnen vergroten.

rboc-bhv-herhalingcursus