BHV-cursus Petrochemie

Fort Markenbinnen biedt voor de petrochemie, een unieke sector wat betreft gevaren en risico’s, de BHV-cursus Petrochemie aan.
Deze BHV-opleiding is speciaal ontwikkeld voor deze sector.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Risico’s door gevaarlijke stoffen

Het risico door de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen vergt meer en specifieke kennis van wat de bedrijfshulpverlener moet doen als een incident plaatsvindt. Met deze opleiding BHV voor de petrochemische industrie behandelen we daarom onder meer de volgende onderwerpen:

  • Ademlucht en ademcrisis
  • Berekeningen en bronbestrijding
  • Hittegewenning
  • Gasbrand en vloeistofbrand

Realistisch trainen tijdens de BHV-cursus Petrochemie

In deze opleiding komen veel realistische trainingen voor zodat uw medewerkers daadwerkelijk ondervinden wat er gebeurt tijdens een brand of explosie. Juist deze interactieve scenario’s zorgen ervoor dat het geleerde goed beklijft bij uw medewerkers en u op hun handelen kunt rekenen als het ooit echt nodig mocht zijn.

Ontruimings- en brandoefeningen

Of uw petrochemisch bedrijf nu gevestigd is in Westpoort Amsterdam of in een uitgestrekt buitengebied, de ontruimings- en brandoefeningen die tijdens de BHV-cursus worden getraind zijn vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen meestal niet mogelijk op de locatie van uw bedrijf. Op het Fort daarentegen kunnen we al die trainingen wel uitvoeren en levensechte situaties nabootsen. Zo weet u dus zeker dat uw medewerkers optimaal getraind zijn in BHV voor de risicovolle situaties die bij jullie mogelijk zijn, terwijl u daar op uw terrein geen aparte trainingsruimte voor hoeft vrij te maken.

Driedaagse cursus en jaarlijkse herhaling

De BHV-cursus Petrochemie duurt 3 dagen en is inclusief examen. Bij een positief resultaat ontvangt uw medewerker een certificaat ‘BHV in de Petrochemie’. Dit certificaat is een jaar geldig. Een jaarlijkse herhaling is overigens wel incompany mogelijk.

Maatwerk mogelijk

Aanmelden voor deze opleiding kan als groep maar ook individueel. De groep bestaat uit minimaal 6 personen. Meldt u een groep vanaf 6 medewerkers aan, dan kunnen wij op verzoek ook een maatwerktraining verzorgen.

Opleiding BHV vlakbij het Westelijk Havengebied

De opleiding BHV die wij verzorgen vindt plaats op Fort Markenbinnen, op nog geen half uur rijden van het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze BHV-cursus? Neem dan contact op met ons specialistenteam ‘Brandweer & Industrie’. Zij verzorgen voor onze klanten in de petrochemische sector alle opleidingen vanaf inventarisatie en planning tot en met de uitvoering en evaluatie en kunnen u goed adviseren over een opleiding die geschikt is voor de medewerkers van uw bedrijf.