Beheerder Brandmeldinstallatie – Cursus

Heeft u een brandmeld- en ontruimingsinstallatie in uw pand? Dan bent u ook verplicht een Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) aan te wijzen die daarvoor wordt opgeleid. Voor elke BBMI’er geven we de complete en overzichtelijke cursus ‘Beheerder Brandmeldinstallatie’ volledig conform de NEN-normering NEN 2654-1 en -2.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Onderhoud van de brandmeldinstallatie

Een beheerder brandmeldinstallatie is het eerste aanspreekpunt van de brandweer bij calamiteiten waarvoor de brandweer moet uitrukken. Deze beheerder is degene die ervoor moet zorgen dat de brandweer niet onnodig uitrukt als gevolg van een valse meldingen of storing. Deze situaties zorgen vaak voor onnodige paniek in het bedrijf. Tijdens de training leer de cursist onder andere het onderhouden van de installatie, essentieel voor correcte meldingen.

Inhoud van de BBMI-cursus

Tijdens deze BBMI-cursus leert de beheerder onder andere:

  • Alles over de brandmeldinstallatie, de techniek en hoe het werkt
  • Wat zijn taken als BBMI’er zijn
  • De bediening, periodieke controle en preventief onderhoud van de installatie conform de NEN-normering
  • Voorschriften, eisen en documenten volgens de NEN-normering
  • Registratie en rapportage in het logboek

Voor wie?

De training Beheerder Brandmeldinstallatie is bedoeld voor uw medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de brandmeldinstallatie. Zij houden zich bezig met de bediening en het technische beheer van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Dit kunnen de BHV’ers zijn maar dat is niet noodzakelijk. Er is voor deze cursus geen aparte vooropleiding nodig.

De cursus zelf

De cursus duurt in totaal 1 dag. Op locatie trainen we in 8 uur de vaardigheden en nemen we alle theorie door. Als aanvulling krijgt de cursist zelf nog een huiswerkopdracht die zo’n 4 uur zal duren. De cursus wordt afgesloten met een examen. De cursist ontvangt na een positief eindresultaat het certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie. Hou de kennis up-to-date, we adviseren om de training elke paar jaar te herhalen.

Meer weten over de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie?

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.