BBMI-cursus

Met deze complete en overzichtelijke BBMI-cursus conform de NEN-normering NEN 2564-1 en -2, leert deze functionaris (BBMI) hoe hij/zij de brandmeldinstallatie beheert. Ook leert de cursist hoe het onderhoud geregeld moet zijn en is bij calamiteiten het aanspreekpunt voor de brandweer. Bedrijven met een brandmeld- en ontruimingsinstallatie in het pand hebben de verplichting om daarvoor iemand verantwoordelijk te maken. Deze verantwoordelijke is dus de beheerder brandmeldinstallatie ofwel de BBMI’er.

Meer weten of training of opleiding boeken?

Wilt u meer weten over ons aanbod in opleidingen of heeft u een specifiek verzoek betreffende uw werknemers of voor uw bedrijf? Neem dan direct contact met ons op!

Neem contact op

Opleiding beheerder brandmeldinstallatie

De beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) fungeert als het eerste aanspreekpunt voor de brandweer als die bij calamiteiten moet uitrukken. Maar ook moet de BBMI’er ervoor zorgen dat valse meldingen niet plaatsvinden. Het voorkomen van een valse melding zorgt ervoor dat er geen onnodige paniek in het bedrijf ontstaat én de brandweer niet voor niets uitrukt. Hiervoor is een goed beheer van de brandmeldinstallatie natuurlijk essentieel. Tijdens de cursus leert de cursist alles over het correct beheren van de installatie.

BBMI-cursus; de inhoud

De BBMI-cursus leert de beheerder alles over het beheer en onderhoud van de installatie en de bijbehorende taken zoals:

  • De brandmeldinstallatie, de techniek en hoe het werkt
  • De bediening, periodieke controle en preventief onderhoud van de installatie conform de NEN-normering
  • Voorschriften, eisen en documenten volgens de NEN-normering
  • Registratie en rapportage in het logboek

Meer weten over de BBMI-cursus?

Wilt u meer weten over de BBMI-cursus of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

BBMI opleiding

Cursisten: 8 – 12
Duur: 8 uur
Methode: Theorie + Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal + huiswerk + examen

BEL: 075-641 1628

Voor wie?

De cursus is voor de medewerkers die aangesteld zijn om de brandmeld- en ontruimingsinstallatie te beheren en onderhouden. Dit kunnen bijvoorbeeld de BHV’ers zijn maar dat is niet noodzakelijk. Voor deze cursus is geen aparte vooropleiding nodig.

Duur en locatie

De BBMI-cursus bestaat uit een combinatie van theorie leren, praktijksituaties oefenen, een huiswerkopdracht en wordt afgesloten met een examen. De cursus duurt 8 uur en kan zowel incompany gegeven worden op uw locatie als bij Fort Markenbinnen. Tijdens deze dag trainen we de vaardigheden en nemen we de theorie door. Aanvullend besteedt de cursist nog zo’n 4 uur aan een huiswerkopdracht. Deze opdracht kan thuis of op het werk worden gemaakt. De cursus sluit af met een examen. Bij een positief eindresultaat ontvangt de cursist het certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie.