Risico inventarisatie MKB

Een goede risico inventarisatie is in Nederland verplicht voor elk bedrijf met personeel. Ook voor kleine bedrijven is een risico inventarisatie dus nodig. Toch blijkt dat de veiligheid bij kleine bedrijven vaak het minst goed geregeld is, terwijl ongevallen wel een enorm grote impact hebben op een kleine onderneming. De veiligheid van uw medewerkers en natuurlijk van uzelf is niet iets om op te bezuinigen. Zorg daarom voor een goede Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) voor uw bedrijf. Zo bent u op de hoogte van alle risico’s én weet u hoe u de veiligheid van de werkomgeving en -processen kunt verbeteren.

Ik wil een voorstel op maat

Wat is een risico inventarisatie MKB?

Een RI&E voor kleine bedrijven is hetzelfde als een risico inventarisatie voor grote bedrijven. Het verschil zit vooral in het soort risico’s dat aanwezig zal zijn op de werkvloer. Dit is niet alleen afhankelijk van het formaat van de onderneming, maar ook van de branche waar uw bedrijf actief in is. U mag een risico inventarisatie MKB zelf uitvoeren, maar kunt het ook uitbesteden aan Fort Markenbinnen. Dit heeft als groot voordeel dat de inventarisatie wordt uitgevoerd door ervaren veiligheidsconsultants. U wordt zoveel mogelijk ontzorgd tijdens het proces en kunt uw tijd aan andere aspecten van uw bedrijf besteden.

Een plan van aanpak waar u iets aan heeft

Na het uitvoeren van de risico inventarisatie krijgt u van de veiligheidsconsultants een goed plan van aanpak. Hier staat in welke risico’s er aanwezig zijn en wat u kunt doen om deze te verwijderen of in ieder geval te verkleinen. Misschien zijn er vaktechnische trainingen nodig zodat uw personeel veiliger aan het werk kan of misschien moeten er duidelijke werkinstructies komen bij bepaalde machines. Wat er ook moet gebeuren, de experts van Fort Markenbinnen ondersteunen u in het gehele proces.

Bespaar niet op veiligheid

We begrijpen dat u als kleine ondernemer veel aan uw hoofd heeft. Juist daarom is het verstandig om de risico inventarisatie MKB uit te besteden aan Fort Markenbinnen. Uiteraard is uw medewerking, en die van uw medewerkers, vereist tijdens de inventarisatie, maar wij nemen zoveel mogelijk voor u uit handen. Zo kunt u zich bezighouden met het reilen en zeilen van uw onderneming, terwijl u weet dat u zich over de veiligheid geen zorgen hoeft te maken. Dus heeft uw kleine bedrijf een RI&E nodig of moet uw huidige risico inventarisatie MKB geüpdatet worden? Neem dan contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat het met de veiligheid binnen uw onderneming weer helemaal goed zit.

Meer weten over maatwerk in RIE voor het MKB

Wil jij ook een op maat gemaakte risico inventarisatie voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Vertel ons meer over de RI&E voor mijn bedrijf!