Risico Inventarisatie Kinderopvang

Als medewerker in een kinderopvangorganisatie draagt u veel verantwoordelijkheid. Ouders vertrouwen erop dat u hun kinderen op een verantwoorde en veilige manier opvangt. Daarom is het voor een kinderopvang extra belangrijk om hun veiligheidsmanagement op en top in orde te hebben. Een Risico Inventarisatie en Evaluatie is in elk bedrijf belangrijk, maar bij een kinderopvang heeft u natuurlijk met andere risico’s te maken dan in bijvoorbeeld een bouwbedrijf. Daar wordt tijdens een Risico Inventarisatie Kinderopvang door Fort Markenbinnen zeker rekening mee gehouden.

Ik wil een voorstel op maat

Wat is een Risico Inventarisatie?

Bij een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) worden alle verschillende arbeidsrisico’s binnen een bedrijf in kaart gebracht. Er wordt gekeken welke risico’s er aanwezig zijn en op welke manier deze risico’s verkleind of helemaal opgelost kunnen worden. In een plan van aanpak wordt genoteerd welke risico’s er zijn en wat er binnen de huidige werkprocessen aangepast moet worden om de risico’s te beperken. Er wordt gekeken of bijvoorbeeld een BHV- of EHBO-cursus de risico’s kunnen verkleinen of dat er misschien vaktechnische trainingen nodig zijn. Zo weet u na de RI&E exact hoe uw bedrijf er veiligheidstechnisch voorstaat en wat er moet gebeuren om de veiligheid van uw medewerkers te verbeteren.

Een Risico Inventarisatie voor de kinderopvang

Bij een Risico Inventarisatie en Evaluatie bij een kinderopvangorganisatie wordt specifiek gekeken naar risico’s die binnen deze branche voorkomen. Als kinderopvang hoeft u niet alleen zorg te dragen voor de veiligheid van uw medewerkers, maar ook de veiligheid van de kinderen is uiteraard enorm belangrijk. Hier wordt in een Risico Inventarisatie bij een kinderopvang zeker rekening mee gehouden. Er wordt gekeken naar welke risico’s het vak met zich meebrengt en op welke manier deze het beste beheerst kunnen worden. Zo zijn medewerkers met een EHBO-diploma speciaal voor kinder- en baby EHBO enorm belangrijk. Maar ook naar andere aspecten wordt zeker gekeken.

Volledig ontzorgd voor de beste veiligheid

Een bedrijf mag zelf een RI&E uitvoeren, maar u kunt dit ook uit handen geven. Door de RI&E bij uw kinderopvang uit te laten voeren door onze veiligheidsconsultants weet u zeker dat niks over het hoofd wordt gezien. Onze experts zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving en hebben alle kennis om risicosituaties te herkennen én op te lossen. Wilt u de inventarisatie toch liever zelf doen? Dan kunnen zij ook optreden als adviseur bij vragen of problemen. Bent u benieuwd wat wij voor de veiligheid binnen uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We bespreken de verschillende mogelijkheden graag met u.

Meer weten over maatwerk in BHV-trainingen voor kinderopvangen?

Wil jij ook een op maat gemaakte BHV-training voor de medewerkers van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee om zo een veiligheidstraining voor de situatie in jullie instelling te ontwikkelen.