Risico Inventarisatie Detailhandel

Elk bedrijf met personeel in dienst is in Nederland verplicht om een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te hebben. In deze inventarisatie worden risicovolle situaties in kaart gebracht en geanalyseerd. Ook wordt er gekeken naar manieren om de risico’s zoveel mogelijk in te perken. Om welke risico’s het gaat, dat ligt natuurlijk aan het bedrijf en de branche. In de detailhandel heeft u niet alleen te maken met medewerkers, maar ook met klanten in uw winkel. Dit is zeker iets om tijdens de Risico Inventarisatie Detailhandel rekening mee te houden. Heeft u op dit moment nog geen RI&E voor uw winkel of is uw inventarisatie aan een update toe? De veiligheidsconsultants van Fort Markenbinnen helpen u graag verder.

Ik wil een voorstel op maat

Wat kunt u verwachten van een Risico Inventarisatie Detailhandel?

Tijdens een Risico Inventarisatie Detailhandel wordt er goed naar uw bedrijf gekeken. Binnen de detailhandel zijn er per onderneming ook nog veel verschillen. Een RI&E is daarom altijd maatwerk. Met welke risico’s hebben u, uw medewerkers en uw klanten te maken? Staan er gevaarlijke machines in het magazijn? En hoe is dat in de winkel zelf? Hoe zit het met het vullen van vakken tijdens openingstijden? En heeft u voldoende medewerkers met een BHV- en/of EHBO-diploma in dienst? Dit, en nog veel meer, wordt tijdens een RI&E in kaart gebracht. Dit mag u zelf doen, maar kunt u ook uit handen geven. Onze veiligheidsexperts komen graag bij u op locatie om de inventarisatie professioneel uit te voeren.

Neem zelf de leiding of vertrouw op een expert

Een Risico Inventarisatie Detailhandel mag u ook zelf uitvoeren. In dat geval kunnen onze veiligheidsconsultants optreden als adviseur of informateur. Tijdens de inventarisatie kunt u met al uw vragen bij onze expert terecht. Wilt u liever zelf niet al teveel tijd kwijt zijn aan de RI&E? Dan is het ook mogelijk dat wij u zoveel mogelijk ontzorgen tijdens dit proces. Voor een goede inventarisatie is de medewerking van zowel u als uw medewerkers wel vereist. Alleen op die manier kunnen we een zo compleet mogelijk beeld krijgen van uw onderneming. De rest van het proces nemen we u uit handen. Na afloop van de inventarisatie bespreken we onze bevindingen uiteraard graag met u. Aan de hand van deze bevindingen stellen we samen met u een plan van aanpak op om alle aanwezige risico’s zo goed mogelijk te beheersen. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten over maatwerk in BHV-trainingen voor de detailhandel?

Wil jij ook een op maat gemaakte BHV-training voor de medewerkers van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee om zo een veiligheidstraining voor de situatie in jullie instelling te ontwikkelen.