Risico inventarisatie bouw

Als u in de bouw werkzaam bent, komen u en uw medewerkers vaak en veel in aanraking met gevaarlijke machines, materialen en situaties. Juist daarom is een goede risico inventarisatie bouw zo ontzettend belangrijk. Tijdens een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) wordt gekeken naar de werkprocessen, de materialen waarmee gewerkt wordt en de machines die bediend worden. Zo wordt er geïnventariseerd waar mogelijke risico’s zich voordoen. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de manier waarop deze risico’s verkleind of zelfs verwijderd kunnen worden. Wilt u zeker weten dat de RI&E goed uitgevoerd wordt? Laat dit dan over aan een veiligheidsconsultant van Fort Markenbinnen.

Ik wil een voorstel op maat

Zeker weten dat alles wordt gezien

Om er zeker van te zijn dat er geen enkele potentiële gevaarlijke situatie over het hoofd wordt gezien, gaan de veiligheidsconsultants van Fort Markenbinnen altijd erg grondig te werk. Ze bekijken de diverse werksituaties, spreken met medewerkers en laten personeel vragenlijsten invullen. Ze nemen genoeg tijd om alles uitgebreid te analyseren. Daarna verwerken ze dit tot een overzichtelijke Risico Inventarisatie en Evaluatie. Ook wordt er een plan van aanpak opgesteld. Hierin staat precies beschreven welke risico’s er aanwezig zijn en op welke manier ze beter beheerst kunnen worden. Voor veel mogelijke risico’s kan Fort Markenbinnen ook direct een oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan vaktechnische trainingen, EHBO-cursussen en ARBO-opleidingen.

Verplicht om te hebben

Een actuele Risico Inventarisatie en Evaluatie is niet alleen prettig om te hebben, maar is in Nederland zelfs wettelijk verplicht. Bovendien zorgt een veilige werkomgeving voor meer werkplezier, een prettige sfeer op de werkvloer en minder ongevallen en ziekteverzuim. Dat is goed voor iedereen. Medewerkers zullen ook liever willen werken in situaties waarvan ze weten dat risico’s zoveel mogelijk verkleind zijn. Hiermee trekt u ook nieuw personeel makkelijker aan.

Volledig ontzorgd of het heft in eigen hand

U wordt tijdens de RI&E zoveel mogelijk ontzorgd, zodat u zich kunt focussen op de andere onderdelen van uw bedrijf. Houdt u liever zelf de controle? Dan is het ook mogelijk om de risico inventarisatie zelf uit te voeren. We begrijpen dat u tijdens dit proces soms wat extra ondersteuning van een expert kunt gebruiken. Daarom is het ook mogelijk om de experts van Fort Markenbinnen in te huren als adviseur tijdens de risico inventarisatie bouw. Zo bepaalt u zelf hoeveel hulp u nodig heeft en hoeveel tijd u zelf aan de inventarisatie wil besteden. Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over maatwerk in RIE voor de bouw

Wil jij ook een op maat gemaakte risico inventarisatie voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Vertel ons meer over de RI&E voor mijn bedrijf!