Risico Inventarisatie Basisschool

In elke werkomgeving komen risico’s voor, maar als u met kinderen werkt is het van nog groter belang om deze risico’s te kennen én aan te pakken. Daarom is een goede Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) op een basisschool erg belangrijk. Tijdens deze inventarisatie worden alle risico’s op de school in kaart gebracht. Ook wordt er gekeken hoe deze risico’s aangepakt en verkleind kunnen worden. Op die manier creëert u een veilige werkomgeving voor alle medewerkers én een veilige leeromgeving voor de leerlingen. Dat is beter en fijner voor iedereen.

Ik wil een voorstel op maat

Een Risico Inventarisatie Basisschool door een expert

Heeft uw basisschool een nieuwe Risico Inventarisatie en Evaluatie nodig? Dan is het verstandig om deze uit te laten voeren door een veiligheidsexpert. Deze professional komt op uw school kijken om de risico’s in kaart te brengen. Niet alleen is hij op de hoogte van alle geldende wet- en regelgeving, ook weet hij precies hoe risico’s zo goed mogelijk aangepakt kunnen worden. Zo krijgt u na afloop van de inventarisatie een praktisch plan van aanpak waar u direct mee aan de slag kan. Ook bij de uitvoering van het plan van aanpak helpt de veiligheidsconsultant u graag. Moeten er bepaalde werkprocessen worden aangepakt? Moeten er misschien extra BHV training gevolgd worden? Of hebben er meer medewerkers een EHBO-diploma voor kinderen nodig? Wat er ook nodig is, wij helpen u graag verder.

Zelf uitvoeren of uitbesteden

Naast dat u de Risico Inventarisatie Basisschool door een van onze experts kan laten uitvoeren, is het ook mogelijk om de RI&E zelf te doen. We begrijpen dat u niks over het hoofd wil zien. Wat ondersteuning of hulp bij vragen is dan wel zo prettig. Ook daarvoor kunt u bij Fort Markenbinnen aankloppen. We helpen u zoveel als u fijn vindt bij de RI&E. Of u ons alleen als adviseur wilt inhuren of dat u zoveel mogelijk ontzorgt wil worden tijdens het proces is helemaal aan u.

Veiligheid voor elke basisschool

We begrijpen hoe belangrijk veiligheid op een basisschool is, voor zowel de medewerkers als de leerlingen en de ouders. Daarom is een Risico Inventarisatie Basisschool altijd volledig maatwerk. Geen enkele school is immers hetzelfde en heeft met precies dezelfde situaties en risico’s te maken. Daarom kijken wij niet alleen naar de algemene risico’s van de branche, maar brengen we echt de specifieke situatie op uw basisschool in kaart. Daar heeft uw school écht wat aan. Bent u benieuwd wat wij voor uw school kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over maatwerk in BHV-trainingen voor de basisschool

Wil jij ook een op maat gemaakte BHV-training voor de medewerkers van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee om zo een veiligheidstraining voor de situatie in jullie instelling te ontwikkelen.