Realistisch en interactief trainen met F.I.I.T. bij RBOC Fort Markenbinnen

Realistische trainingsomgeving voor BHV-, EHBO- en Reanimatietrainingen

Echt, echter of levensecht? Wij gaan voor dat laatste als we onze cursisten trainen in het verlenen van eerste hulp, reanimatie en bedrijfshulpverlening. En dat kan vanaf nu nog beter, met de F.I.I.T. Een realistische trainingsomgeving met eindeloze mogelijkheden om levensecht te trainen zodat elke cursist maximaal geoefend heeft op calamiteiten die kunnen voorkomen.

Fort Markenbinnen Interactive Incident Trainer

De F.I.I.T., de Fort Markenbinnen Interactive Incident Trainer, is een cabine waarin een situatie levensecht wordt nagebootst. Met projectie, decor, animatie en licht- en geluidseffecten waant elke cursist zich echt op de locatie van de calamiteit. Vooral omdat de reacties in dat scenario worden afgestemd op het handelen van de cursist.

Training afgestemd op de cursist

Hoe dat kan? Door de slimme samenwerking van techniek en menselijke interactie. Achter de schermen zit namelijk een instructeur die meekijkt en als een soort spelleider de training begeleidt. Geeft de cursist aan dat een ambulance moet komen? Dan drukt hij op de knop en komt die ambulance met eerstehulpverleners om de hoek aanrijden. Reageert de cursist anders? Dan speelt de trainer daarop in. Zo wordt het scenario à la minute aangepast en gaat de training verder afhankelijk van de werkwijze van de cursist.

Voor het trainen van elke calamiteit

Met de F.I.I.T. is elke calamiteit na te bootsen, nu nog wel met uitzondering van brandscenario’s. Een ongeval met een heftruck, een aanrijding met een tram of een medewerker die zich in de keuken in de vingers snijdt. U vraagt, wij draaien, daar komt het wel op neer.

Onbeperkt in scenario’s

Het trainen met de F.I.I.T. maakt het mogelijk om levensecht te trainen, om BHV- en reanimatietrainingen perfect af te stemmen op jullie bedrijfssituatie en om de gevolgen en mogelijkheden van het handelen van de cursist optimaal te oefenen. Een training is immers pas echt goed als de cursist ook echt de situatie heeft kunnen meemaken en niet alleen de theorie heeft behandeld. Die aanpak stond al centraal in al onze trainingen met de realistische scenario’s, maar met de F.I.I.T. zijn die scenario’s nu onbeperkt en naar een ‘next level’ getild.

Bij Fort Markenbinnen, voor cursussen in BHV, Eerste Hulp en Reanimatie

De cabine wordt eind januari ’19 in het Fort Markenbinnen geplaatst en zal vanaf half februari opgenomen worden in onze BHV-, Eerstehulp- en Reanimatietrainingen. Wil je daar meer over weten of deze primeur zelf meemaken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om een training voor jouzelf of jouw medewerkers vast te boeken!