RBOC Fort Markenbinnen,
voor veiligheid in uw organisatie

Het RBOC Fort Markenbinnen is een professioneel opleidingscentrum voor bedrijven, organisaties en hulpverleners. Met gecertificeerde veiligheidstrainingen, ervaren instructeurs en een bijzondere, veelzijdige locatie helpen we u de veiligheid in uw werk- of leefomgeving te vergroten.

Meer weten?

Wilt u onze locatie eens zelf bekijken, dan bent u van harte welkom. Maak daarvoor wel eerst een afspraak zodat we de tijd hebben om u rond te leiden. En heeft u vragen? Bel of mail ons dan, we vertellen u graag meer.

Compleet aanbod in fysieke veiligheid

Ons aanbod op het gebied van fysieke veiligheid is bijzonder compleet. Zo bieden wij dagelijks basis- en herhalingstrainingen voor de brandweer, BHV, EHBO, Arbo, VCA en vele vaktechnische opleidingen. Maar ook maken wij trainingen op maat, passend bij de risico’s van uw organisatie en altijd in lijn met de nieuwste ontwikkelingen. Voor de herhalingstrainingen wordt elk jaar een nieuw programma ontwikkeld.

Unieke locatie

Het merendeel van onze trainingen bieden we aan in het Fort Markenbinnen, een unieke locatie in Noord-Holland. Dit fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het gerenoveerde fort hebben we 7 leslokalen, 3 gethematiseerde ontruimingsgedeeltes, 3 blusplaten waaronder een houtgestookt stookdeel, voldoende parkeergelegenheid, een restaurant en doucheruimtes. Daarnaast zijn er ook trainingen mogelijk in Tiel of op een locatie bij u in de buurt. En dankzij onze mobiele aanpak kunnen we de meeste trainingen ook op uw locatie verzorgen.

Team per branche

Elke branche heeft een unieke werk- en leefomgeving met elk eigen aandachtspunten qua veiligheid. Daarom werken wij ook met teams die gericht zijn op specifieke klantgroepen zoals:

  • de brandweer en industrie,
  • de zorg en het onderwijs en
  • de overheid en zakelijke dienstverlening.

Ieder team is verantwoordelijk voor het complete proces rondom de opleiding. Zij brengen uw wensen in kaart en werken samen met u het opleidingsplan uit dat is gebaseerd op de risico-inventarisatie en evaluatie en eventueel aanwezige BHV-, bedrijfsnood- en ontruimingsplannen. Hierin staan de praktijk en doelstellingen van uw organisatie centraal. Zo bent u altijd verzekerd van een eigen contactpersoon die goed bekend is met de kenmerken van uw branche.

Interactief en realistisch

Met een modulair en zeer flexibel trainingspakket kunt u bij ons precies dat kiezen wat u nodig heeft. De trainingen zelf zijn zeer interactief en realistisch. LOTUS-acteurs worden ingezet en vanaf het moment van binnenkomst is de training gestart. In elke training staat de ervaring centraal waarbij moeilijke situaties worden nagebootst en de cursisten echt leren te handelen op de momenten dat het ertoe doet.

Opleidingscentrum Tiel

Ons tweede opleidingscentrum vindt u in Tiel. In deze gecontroleerde trainingsruimte verzorgen we ook brandoefeningen en opleidingen in BHV. Daarnaast is het mogelijk om dankzij onze mobiele aanpak de meeste trainingen ook op uw locatie te verzorgen.

Certificering

RBOC Fort Markenbinnen heeft een ISO 9001:2008-certificering, de standaard normering in kwaliteit waarbij de klant en haar wensen centraal staan. Ook zijn we ISO 14001 gecertificeerd dankzij het bewuste milieubeleid dat we voeren. Daarnaast waarborgen we de kwaliteit van onze trainingen middels de Plan-Do-Check-Act-methode (PDCA), hebben we diverse externe certificeringen en werken we volgens een strikt hygiëneprotocol waarbij elke cursist een eigen longzak, masker en verbandmiddelen heeft.

Onze instructeurs

De instructeurs van het RBOC Fort Markenbinnen hebben veel ervaring in het bedrijfsleven, brandweerkorpsen en/of in de gezondheidszorg. Elk is een gedreven professional die de dagelijkse praktijk door en door kent. Ze zijn gecertificeerd door o.a. NIBHV, NBBE, NIFV, NRR en het Oranje Kruis. Daarnaast worden ze ook regelmatig bijgeschoold zodat ze steeds weer de kwalitatief hoogstaande cursussen kunnen verzorgen.

Kijk eens binnen via een virtuele tour!