Maatwerktraining in Warmtebeeldcamera en/of Gasmeten

Gericht trainen op de risico’s in jullie bedrijf

Waarnemen wat je met het blote oog niet ziet. Zeker op locaties met gevaarlijke stoffen is dat noodzakelijk maar ook bij andere bedrijven maakt dit het werk veel veiliger. En met de juiste apparatuur kun je ook veel waarnemen, als je weet hoe je die moet gebruiken én hoe je de resultaten daarvan moet interpreteren. Wij leren dat aan bedrijven, in de maatwerktrainingen Warmtebeeldcamera en Gasmeten.

Vertel me meer over deze twee maatwerktrainingen

In-company of bij RBOC Fort Markenbinnen

Beide trainingen duren 1,5 dag. En in elk behandelen we situaties en risico’s waar jij en jouw medewerkers mee te maken kunnen krijgen. Dat kan bij ons op het fort in Markenbinnen maar dat kan net zo goed bij jullie op het bedrijfsterrein.

fortmarkenbinnen ook In-company trainingen

Apparatuur waar jullie mee werken!

De apparatuur die we tijdens deze trainingen gebruiken, is de apparatuur die bij jullie voorhanden is. Wel zo praktisch, want dan leren de medewerkers hoe ze daarmee om moeten gaan als het erop aankomt! Zoals met een warmtebeeldcamera. Die kan gebruikt worden in talloze situaties. Om bijvoorbeeld de brandhaard op te sporen. Maar ook om te bepalen hoeveel vloeistof er nog in een tank is.

Thermografie

Met een warmtebeeldcamera kan op veilige afstand de situatie heel nauwkeurig worden ingeschat. Smeult het onderin een berg grondstoffen dan kan die locatie heel precies bepaald worden. Ook een brand in een schoorsteen kan gelokaliseerd worden zonder dat die schoorsteen op voorhand afgebroken hoeft te worden. Thermografie dus waarbij het infraroodsignaal de eventuele temperatuurverschillen op een camera heel nauwkeurig in kaart brengt.

fortmakenbinnen thermografie warmtebeeldcamera

Temperatuurverschil van zo’n 200°C

Het scherm van zo’n camera lijkt eenvoudig te interpreteren, en toch is dat niet altijd zo. Stel dat een rvs plaat waarvan een deel zwart geverfd is, verhit wordt, dan kan het temperatuurverschil tussen de delen wel meer dan 200°C zijn. Wie zich daar niet van bewust is, kan hele verkeerde conclusies trekken. Om dat te voorkomen behandelen we in de cursus ook altijd de gevaren en valkuilen van de warmtebeeldcamera. Het blijft een hulpmiddel, maar weet je eenmaal waar je op moet letten, dan is het wel een heel waardevol hulpmiddel.

Gasmeting voor een veilige werkplek

Ook het gasmeten is meer dan alleen het aflezen van een schermpje. Weten wat je meet, hoe je het interpreteert en weten welke beschermingsmaatregelen dan nodig zijn, zijn essentieel en leren jullie in die maatwerktraining. Dan maakt een gasmeting duidelijk aan welke gassen, en daarmee aan welke risico’s je wordt blootgesteld. Dat kunnen chronische gevaren voor de gezondheid zijn die zich pas in een veel later stadium openbaren. Wie zich daar nu al bewust van is, gaat er heel anders mee om. Een goede gasmeting is dus het begin van een veilige werkplek.

Afgestemd op de risico’s en werkzaamheden van jullie bedrijf

fortmarkenbinnen risico en werkzaamheden afstemmen voor het bedrijf

Veiliger en efficiënter werken, dat is voor elk bedrijf het grote voordeel van het goed kunnen toepassen van thermografie met een warmtebeeldcamera en het kunnen uitvoeren van een goede gasmeting. Maar de manier waarop het gedaan moet worden en met welk materieel, dat verschilt per bedrijf. Daarom passen we de cursus ook altijd aan op de risico’s van het bedrijf en de werkzaamheden daar.

Toepasbaar

Beide trainingen duren 1,5 dag. En in elk behandelen we situaties en risico’s waar jij en jouw medewerkers mee te maken kunnen krijgen. Dat kan bij ons op het fort in Markenbinnen maar dat kan net zo goed bij jullie op het bedrijfsterrein.

Meer weten?

Voor zo’n maatwerktraining willen we natuurlijk meer van jullie bedrijf weten. Vertel ons welke veiligheidsvraag of welk thema actueel is en wij helpen jullie graag aan een training die hier op ingaat. Wil je daar meer over weten? Bel of mail ons en we vertellen je veel meer.

Wij zijn geïnteresseerd in Maatwerktrainingen!