EHBO aan kinderen, juist ook voor de zomer

Zomers lekker buiten spelen; ook al wordt er meer gegamed dan veel ouders lief is, in de zomer zijn kinderen toch meer buiten te vinden. Of dat nu gewoon thuis is, op de crèche of naschoolse opvang of met een kamp, er wordt weer geklommen, gerend, gevoetbald en geravot. En dan valt of struikelt een kind wel eens. Een goed moment dus om nu nog te zorgen dat je daarop bent voorbereid, met een cursus EHBO aan Kinderen.

Weet jij wat je moet doen?

We weten allemaal dat kinderen geen gevaar zien en nogal ondernemend kunnen zijn. Een ongelukje is dan ook zo gebeurd. Jaarlijks belanden er maar liefst 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp! Ben jij op het moment dat er wat gebeurt verantwoordelijk voor een of meerdere kinderen, dan is het goed als je weet wat je moet doen. Maar weet je dat ook? Weet jij of bij een bloedneus het hoofd naar achteren of juist naar voren gehouden moet worden? Wat je moet doen als een baby lijkt te stikken, of als een kind gestoken is door een bij? En wat het eerste is wat je moet doen als een kind uit een fles schoonmaakmiddel heeft gedronken?

Hulpverlening aan kinderen

Een EHBO-cursus leert je sowieso hoe je moet handelen bij de meest voorkomende ongevallen. Maar de cursus EHBO aan Baby’s en Kinderen leert je wat je moet doen bij deze kwetsbare doelgroep. Omdat ze ook andere ongevallen kunnen hebben en ander letsel, maar ook omdat de hulpverlening aan kleinere personen in sommige gevallen nu eenmaal anders moet.

Vrijwilliger of in dienst; weet wat te doen bij ongevallen met kinderen

Ben jij betrokken bij een groep kinderen, dan is het dus heel belangrijk dat je ook weet wat je moet doen als er iets gebeurt. En zeker als de zomervakantie er weer aankomt en er dus meer kinderen gaan zwemmen, naar een kamp gaan of op stap gaan met de opvang. Of het nu als vrijwilliger is of omdat het je werk is, je kunt maar beter getraind zijn om juist en adequaat te handelen bij dit soort situaties.

Cursus EHBO aan Baby’s en Kinderen

De cursus EHBO aan Baby’s en Kinderen duurt 1 dag en leert je onder meer om hulp te verlenen bij wonden, hartstilstand, verdrinking en verslikking, vergiftiging, allergische reacties, als er een vreemd voorwerp in de neus of het oor zit en nog veel meer. Ook het gebruik van de AED speciaal voor baby’s en kinderen komt aan bod. Wie deze cursus met goed gevolg afsluit ontvangt een certificaat. Dit certificaat is goedgekeurd door de Rijksoverheid voor gastouders en valt onder de Regeling Wet Kinderopvang (wet IKK).

Zorg jij in de zomer voor groepen kinderen? Wees dan voorbereid en volg deze EHBO-cursus!

Wil jij de kinderen waar jij deze zomer verantwoordelijk voor bent, alle veiligheid kunnen bieden die redelijkerwijs mogelijk is? Dan zorg je dat je goed voorbereid bent met een EHBO-cursus speciaal voor deze doelgroep. Meld je aan bij Fort Markenbinnen en we laten je weten wanneer de eerstvolgende training gegeven wordt!