De cursus BHV Herhaling als mijnenspel? Dat is serieus effectief!

De cursus BHV Herhaling is serious business, maar toch maken wij er een spel van. Wel een serieus spel natuurlijk. Met ‘The Mine’ trainen cursisten brandbestrijding en eerste hulp op een uitdagende en leuke manier. Via gamification is de theorie een stuk aantrekkelijker gemaakt en de cursus veel effectiever. Een mijnenspel dus, voor de cursisten van BHV Herhaling bij RBOC Fort Markenbinnen.

Ja, ik meld me aan voor de cursus BHV Herhaling!

The Mine: een realistisch trainingsspel

The Mine is een realistisch trainingsspel dat we gebruiken bij de BHV Herhalingscursus. Het werkt met een mobiel speelveld dat een mijnenveld symboliseert. In dit mijnenspel krijgen cursisten vragen over brandbestrijding en eerste hulp. Bijvoorbeeld welke verschijnselen iemand laat zien bij een beroerte. De vraag verschijnt op een scherm en de cursist moet door het juiste antwoord te bepalen, steeds een stap verder komen in het mijnenveld. Met goede antwoorden doorkruist de cursist veilig het mijnenveld maar is het antwoord fout, dan ontploft de mijn waar hij of zij opstaat en begint het spel met nieuwe vragen weer van voren af aan.

fortmarkenbinnnen the mine een realistisch trainingsspel

Gamification

Zo’n spel waarin de theorie via gamification wordt verwerkt, is leuk, aantrekkelijk maar vooral heel effectief. Op een andere manier met de stof bezig zijn, zorgt ervoor dat je alerter bent en het beter opneemt. Precies wat je wilt bereiken met een training of herhalingscursus.

fortmarkenbinnen gamification

Levensechte situaties

Een andere manier om effectief te trainen is ‘Practice reality’. Daarbij worden scenario’s zo realistisch mogelijk geoefend. Door het getrainde ook in een levensechte situatie mee te maken, zelfs als die gesimuleerd is, merk je wat je nu echt begreep en hebt opgedaan van het geleerde. En hoe je reageert als je druk of spanning voelt.

Practice reality met de F.I.I.T.-box

Voor practice reality werken we onder andere met de F.I.I.T.-box; de Fort Markenbinnen Interactive Incident Trainer. Dit is een cabine die met bewegende beelden, geluid, licht en animatie een locatie uitbeeldt waar een incident plaatsvindt. Hoe de cursist dan reageert op wat gebeurt, bepaalt hoe het scenario verder gaat. Zo ontdek je wat het gevolg is van jouw handelen. In deze cabine trainen we onder andere eerste hulp en reanimatie.

De beste ervaringen voor jouw medewerkers

Effectief leren via een spel en realistische scenario’s zorgt voor de beste ervaringen. En dat geven wij aan onze cursisten. Zoals met de BHV Herhaling, dat is een dagcursus waarin deze belangrijke onderdelen van een goede training zijn opgenomen. Deze herhalingscursus bestaat uit vier modules. De F.I.I.T.-training en het mijnenspel vormen elk zo’n module. Maar ook de andere modules behandelen een deel van de theorie op een manier die aanspreekt en effect heeft. Zodat jouw medewerkers na deze herhalingscursus ook echt weer wat nieuws hebben geleerd en bestaande kennis weer hebben opgefrist.

Interactief, uitdagend en vernieuwend trainen

De kracht ligt in de herhaling, maar als je steeds dezelfde stof op dezelfde manier herhaalt, wordt het saai en draagt het niet bij aan de ontwikkeling van de BHV’ers. Vandaar dat wij er bij RBOC Fort Markenbinnen alles aan doen om interactieve, uitdagende en vernieuwende trainingen te ontwikkelen. Zeker ook voor de herhalingscursussen. Zoals met het toepassen van interactieve trainingen en spelelementen om het geleerde op een andere manier en in een andere trainingsvorm onder de aandacht te brengen. Zo wordt wat vergeten is weer opgefrist en door het op een andere manier te trainen, worden nieuwe capaciteiten aangeleerd.

Verbeter ook jouw BHV-skills en meld je aan voor de jaarlijkse herhaling!

Wil je ook jouw BHV-kennis weer eens opfrissen of is het tijd voor de jaarlijkse herhaling? Meld je dan aan voor de BHV-herhalingscursus. We garanderen je dat het een uitdagende dag wordt waarin je jouw BHV-skills verbetert!