Coronaproof BHV trainen

Dat bevalt prima!

Trainen in een carrouselvorm, dat waren we al langer van plan. Maar zoals dat gaat, blijven goede ideeën soms op de plank liggen. Totdat corona kwam. Toen was deze aanpak de manier om op voldoende afstand en in kleine groepen toch de BHV te kunnen trainen. En met succes. Een groep cursisten van de cursus BHV Herhaling vertelt wat ze ervan vinden. In het kort? Zo de BHV opleiding bevalt ze prima!

Ontdek de coronaproof BHV training bij Fort Markenbinnen

Klik hier

Ruime trainingslocatie, binnen en buiten

Voor een veilige corona-aanpak heb je ruimte nodig. En dat is iets wat we hier op onze trainingslocatie in Markenbinnen volop hebben. Buiten is er alle ruimte en ook binnen is het fort groot en ruim genoeg met veel afzonderlijke lokalen. De ideale locatie dus om ook nu trainingen te kunnen geven. 

Geen klassikaal onderdeel meer

Op een woensdag in november volgde een groep van zo’n 20 cursisten de training BHV Herhaling. Allemaal waren ze al eerder bij ons geweest voor deze cursus maar nog niemand had de carrouselaanpak meegemaakt. De BHVtraining die we gaven, had altijd al veel oefeningen in zich. Practice reality staat hier hoog in het vaandel en dus moest er altijd al veel zelf getraind worden. Maar normaal zat bij zo’n trainingsdag ook een klassikaal deel. Dat is er nu niet meer. Een deelnemer vond dat wel wat jammer, want “daar hoorde je ook altijd de ervaringen en vragen van anderen. Daar leerde ik ook van.” Begrijpelijk, maar de anderen waren toch vooral enthousiast over hoe het nu wel gaat. 

BHV-trainingslocatie Fort Markenbinnen
Interactief trainen bij de BHV herhaling

Wel gamification, video-animatie en realistisch trainingsspel, o.a.

De uitleg wordt nu per onderdeel in kleine groepjes gegeven. Het ene onderdeel met gamification en spelkaarten en in een andere ruimte via Korporaal Tim, een video-animatie met een pop waar via voorbeelden, vragen en uitleg het onderdeel brandwonden wordt getraind. Maar ook met het realistische trainingsspel The Mine waar brandbestrijding en eerste hulp aan bod komt. De carrousel is dus heel interactief en verrassend. En dat wordt erg gewaardeerd. 

Je bent nu heel actief bezig” en “Dit vinden we veel leuker”

“Door de spelelementen ben je heel actief bezig en word je ook fanatieker.” Een deelnemer vertelt enthousiast hoe hij en zijn collega nu de BHV Herhaling ervaren. “Dit is heel creatief gedaan. We vroegen ons af of de BHV training wel door zou gaan en hoe dat dan zou zijn. Maar daar zijn ze heel goed in geslaagd. We komen hier altijd maar deze opzet vinden we nog leuker om te doen. Fijn dat het ze is gelukt om een manier te vinden waarop de BHV-training  toch door kan gaan.” 

Kleine groepen van 3 personen trainen
Evac chair oefening

Kleine, vaste groepjes

In elke carrouseltraining is ruimte voor maximaal 42 cursisten die verdeeld worden over groepjes van 3. Die groepjes blijven de hele dag bij elkaar, op afstand natuurlijk. Maar samen doen ze de opdrachten en eten gezamenlijk hun lunch die we klaarzetten in het restaurant. Als collega’s zich aanmelden voor de training, zorgen we er zoveel mogelijk voor dat die samen in een groep komen.

De oefening met de Evac Chair was nieuw maar wel het leukste!”

Een andere groep, collega’s en een van een ander bedrijf, is ook heel enthousiast. “Je moet meer zelf doen maar het is goed aangegeven en heel duidelijk. Dat gaat echt prima.” Net als in andere jaren hebben we ook nu weer nieuwe elementen aan de training toegevoegd, zoals de Evac Chair. “Die hadden we nog nooit gedaan, maar dat was eigenlijk het leukste tot nu toe!” 

Gaat het door? Is het veilig?

Vooraf twijfelden sommigen of het wel door kon gaan, vanwege alle maatregelen. Of dat ze wel zouden moeten gaan omdat het misschien toch te riskant is. Vragen die we vaker krijgen, maar juist door onze aanpak kunnen we de trainingen gewoon geven. En zoals de cursisten zelf aangeven: “Het voelt heel veilig. De cursusaanpak bevalt goed maar ook de maatregelen die we hier nu meemaken, zijn heel erg goed.”

Onze maatregelen en protocol vanwege corona

Naast de carrouselaanpak hebben we natuurlijk ook tal van andere maatregelen genomen. Zoals een mandje voor elke deelnemer met de materialen voor de training van die dag, een verzorgde catering waarbij op je vaste plek aan tafel jouw lunch klaarstaat en natuurlijk overal extra desinfectie, pijlen en markeringen voor de juiste looproutes. Onze totale aanpak staat gedetailleerd omschreven in het protocol op onze site. 

Heb je klachten? Blijf thuis en kom een andere keer trainen!

De trainingen gaan dus gewoon door. Tenzij jij of iemand uit jouw huishouden klachten heeft. In dat geval verzoeken we je thuis te blijven en op een ander moment te komen voor jouw training.

Meer weten?

Wil je meer weten over het coronaproof BHV trainen? Vraag het ons en we vertellen je er graag alles over! 

Reanimatietraining op het fort volgens de richtlijnen van het RIVM

Lees meer over onze interactieve BHV-training met 1,5 meter afstand

Klik hier