Risico inventarisatie en Evaluatie

RI&E CHECK

MEER INFORMATIE

PROSPECTIEVE RISICO INVENTARISATIE

MEER INFORMATIE

PROJECT RISICO INVENTARISATIE

MEER INFORMATIE

Risico inventarisatie en evaluatie bij Fortmarkenbinnen?

Direct Cursus Aanvragen

RI&E

Elk bedrijf is wettelijk verplicht om een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Tijdens deze inventarisatie worden alle verschillende arbeidsrisico’s in kaart gebracht. Uiteraard wordt er ook gekeken hoe deze risico’s zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. Dit voorkomt ongevallen op de werkvloer, beperkt ziekteverzuim en zorgt voor een betere sfeer op de werkvloer. Iedereen wil zich immers veilig voelen op zijn of haar werk. Bedrijven mogen de RI&E zelf maken, maar kunnen dit ook uit handen geven. Heeft uw bedrijf ook een Risico Inventarisatie en Evaluatie nodig of moet uw huidige RI&E geüpdate worden? Fort Markenbinnen kan u zoveel mogelijk ontzorgen en ondersteunen tijdens dit proces.

Een risico inventarisatie in uw bedrijf

Als de experts van Fort Markenbinnen een bedrijfsrisico inventarisatie gaan maken, komen ze graag uitgebreid kijken binnen uw bedrijf. De verschillende processen en procedures worden in kaart gebracht. Ook wordt er gekeken of er al een arboplan is. Medewerkers wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen en er worden gesprekken gevoerd. Zo wordt er een compleet beeld van de veiligheidssituatie in uw bedrijf geschetst. Onze veiligheidsconsultants stellen vervolgens een plan van aanpak op.

Een goed plan van aanpak

Na de risico inventarisatie wordt er altijd een plan van aanpak opgesteld. Hierin staat welke risico’s er zijn en hoe deze beheerst kunnen worden. Welke risico’s zijn te verkleinen of kunnen zelfs helemaal weggehaald worden? Denk bijvoorbeeld aan een gevaarlijke machine die vervangen kan worden of het opstellen van een goede handleiding. Op die manier worden gezondheidsklachten of ongevallen zoveel mogelijk voorkomen. Ook dingen zoals ontruimingsoefeningen, een bedrijfsnoodplan en een BHV-scan staan in het plan. En specifieke situaties die enkel in uw branche of bedrijf voorkomen worden ook niet vergeten. Daarnaast wordt er gekeken of de risico’s met diverse trainingen, zoals een VCA training, BHV-cursus of een ARBO opleiding, verder verkleind kunnen worden.

Volledig ontzorgd of in eigen handen

Wilt u de Risico Inventarisatie en Evaluatie liever zelf uitvoeren? Dat is ook mogelijk. Fort Markenbinnen kan in dat geval optreden als informateur of adviseur. Onze consultants adviseren u waar nodig. Zo zorgen jullie samen voor een goede bedrijfsrisico inventarisatie én een bijpassend plan van aanpak. U kunt tijdens het proces met al uw vragen bij ons terecht. Ook als u besluit dat u de RI&E toch liever wil uitbesteden, staan we voor u klaar. Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We kijken graag hoe we uw bedrijf veiliger kunnen maken.

Bedrijfsrisico inventarisatie bij Fortmarkenbinnen

Direct Cursus Aanvragen