De BHV-trainingen zijn weer gestart!

Veilig, op 1,5 meter afstand en met nieuwe interactieve tools

Het schooljaar is weer begonnen, het werk begint weer en dus zijn de BHV-trainingen bij Fort Markenbinnen ook weer gestart. Geheel volgens de richtlijnen, op ons ruime terrein en met nieuwe tools voor nog meer interactie, zonder fysiek contact. Wil je jouw team ook weer BHV-up-to-date brengen? Dan kunnen ze bij ons goed en veilig trainen

Ruime locatie, voldoende afstand

Voor de zomer zijn we al begonnen met BHV op de anderhalve meter. Een uitdaging want ineens was alles anders. Maar ook weer heel goed mogelijk want onze locatie lijkt er wel voor gebouwd. Fort Markenbinnen is ruim en groot. Hier zijn heel veel mogelijkheden om groepen te trainen op voldoende afstand.

BHV-Herhaling: trainen in veel kleine groepjes

Zo wordt bijvoorbeeld de BHV herhaling, nu in carrouselvorm gegeven. Meerdere groepjes van elk 3 cursisten volgen een vaste route, die van eerste hulp of die van brand & ontruiming. Elke route bestaat uit een aantal onderdelen en per onderdeel krijgt de groep een training die een specifiek onderdeel behandelt. Is het afgerond? Dan maakt iedereen de gebruikte spullen schoon met het desinfectiemateriaal dat klaarstaat en stroomt door naar de volgende ruimte. Is de route klaar, dan wisselen de groepen van route. Zo komt alles aan bod terwijl er nooit teveel mensen tegelijk samen zijn.

Korporaal Tim: een video-animatie voor training in brandwonden

Een van de nieuwe onderdelen in de training is bijvoorbeeld Korporaal Tim. Een interactieve les waarbij de korporaal, een video-animatie, de cursisten door het onderdeel brandwonden meeneemt. Met voorbeeldsituaties, vragen en uitleg wordt alles behandeld. Antwoorden geven gaat door op een tegel met sensor te gaan staan. Zo is direct duidelijk of het antwoord goed of fout is en geeft korporaal Tim daar uitleg over.

Geautomatiseerd

Ook andere onderdelen van deze BHV-training zijn geautomatiseerd. Zoals The Mine, een realistisch trainingsspel bij het onderdeel brand & ontruiming. Alleen met de juiste antwoorden komt de cursist door het mijnenveld. Maar ook de F.I.I.T.-box is onderdeel van de route. Een realistische trainingsomgeving waarin cursisten via scenario’s trainen hoe ze reageren bij een incident.

train interactief je kennis van brandwonden met Korporaal Tim
train interactief je kennis van brandwonden met Korporaal Tim

Veilige trainingen in veiligheid

Met routes, aparte ruimtes, video-instructies en geautomatiseerde onderdelen zijn de trainingen in veiligheid aangepast zodat ze ook in deze tijd veilig zijn. Ondanks alle aanpassingen zijn de trainingen leerzaam, uitdagend en interactief gebleven, dat spreekt voor zich. Natuurlijk is er ook altijd een instructeur aanwezig. Hij begeleidt onder meer bij het onderdeel reanimeren en is via de portofoon bereikbaar als een groep vragen heeft.

Maatregelen en protocol

Ook op andere plekken op onze locatie zijn maatregelen doorgevoerd. Zo is overal duidelijke belijning en bestickering aanwezig die de looproutes markeren en de plekken waar bijvoorbeeld desinfectie staat. Ook krijgt iedereen een welkomstsetje met plattegrond, uitleg en een setje handschoenen. Verder werken we volgens ons protocol, komen deelnemers op verschillende tijden aan en heeft iedereen een vaste plek aan tafel voor de ontvangst en de lunch. En natuurlijk geldt ook hier; ben je ziek, verkouden of is het coronavirus bij jou of je huisgenoten vastgesteld? Blijf dan thuis en kom een andere keer.

Protocol Veiligheidstrainingen en -examens

LEES HET PROTOCOL

Volg ook weer de BHV Herhaling; op onze ruime locatie of incompany als dat kan

Is het ook weer tijd voor jouw team om de BHV te herhalen? Dan kan dat bij RBOC Fort Markenbinnen. En wil je de BHV training incompany doen? Dan is dat mogelijk mits daar voldoende ruimte voor is. Heb je daar interesse in, neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. Of boek direct de BHV Herhaling bij Fort Markenbinnen. We blijven op afstand maar garanderen een warme ontvangst!

Op de hoogte blijven over BHV opleiding op de 1.5 meter en weten wat de mogelijkheden zijn binnen uw bedrijf?

Neem contactact op